Tekvando: Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası

Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası başladı.

Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Ömer tepesi Spor Salonundaki şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gelişmiş bir ülke olan Türkiye'nin, bütün spor branşlarında hızlı adımlarla ilerlediğini belirtti.

Üniversitelerin, bir ülkenin kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan bilim yuvaları olduğunu aktaran Şahin, şampiyonaya 85 üniversitenin katıldığını bildirdi.

Türkiye'nin emin adımlarla geleceğe koştuğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Gelinen noktayla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye'nin tüm bölgelerinden gençlerimizin tekvando sporuna katılabilmesi için mücadele ediyoruz. Türkiye'de tekvandonun, amatör lisansız sporcu sayısında birinciliği devam etmektedir. Bununla beraber 2003'te 375 olan antrenör sayımız 3 binlere ulaştı. Son yıllarda Türkiye tekvandoda büyük başarılara imza attı. Başarı elde edilir ama önemli olan bu başarıyı devam ettirmektir."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da sporun dostluk ve birlikteliğin önemli bir aracı olduğunu belirterek, "Şampiyonaya 88 üniversiteden 333 sporcunun katılması, bunun en büyük göstergesidir" dedi.

Törende, Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu'na plaket verdi.

Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı/Şengül Oymak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: