Tekvandoda Doğu Açılımı

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türk...

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türk bayrağını göndere çektiren, İstiklal Marşı’nı okutan Nur Tatar ve Büşra Ozan gibi gençlerin çıkması için doğu ve güney doğu illerinde projeler uyguladıklarını söyledi.

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nı takip etmek üzere Antalya’nın Alanya ilçesine gelen Metin Şahin, doğu illerinde son 6 ayda 3 bin 500 çocuğun tekvando sporuna katıldığını dile getirdi.

Diyarbakır, Siirt ve Batman’da yapılan şampiyonalara binlerce çocuğun katıldığını anlatan Şahin, sadece Siirt’te bin 800 lisanslı sporcuları bulunduğu bilgisini paylaştı. Kore Büyükelçiliği ile birlikte doğu illerinde tekvandoya destek verdiklerini belirten eden Şahin, büyükelçiliğin 8-10 tane antrenöre maaş verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Dünya şampiyonu olan Diyarbakırlı Büşra Ozan gibi Türkiye’yi temsil eden, bayrağını göndere çektiren ve İstiklal Marşı’nı çaldıran sporcuların ortaya çıktığını aktaran Şahin, doğu illerinde sorunlu olan çocuklara, yatılı ilköğretim bölge okullarında kalan öğrencilere yönelik; valilik, üniversite ve milli eğitim müdürlükleriyle birlikte bir takım çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Şahin, “Neticede Türk gençliğini spora kazandırmada tekvando branşı olarak bir rol alıyoruz. Bu başarıları bunların içinden çıkartıyoruz. Bir Nur Tatar’ı kazandık. Van’dan çıkan bir sporcumuz. Sonuçta buralarda yetişen çocukları illerde, bölgelerde ve kamplarda tecrübe kazandırıp milli takımımıza kazandıracağız. Bunların çalışması içindeyiz. Güneydoğu illerinin hepsinde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Diyarbakır’dan başladık. Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Yüksekova, Van ve diğer illerimizin hepsinde uyguluyoruz. Neticede birkaç sene sonra buralardan çok güzel ürünler çıkabilir.” diye konuştu.

Çocukları ve gençleri spora kazandırmaya yönelik çalışmaların ve projelerin devam edeceğini kaydeden Şahin, onları kötü alışkanlıklardan ve yollardan koruma görevini üstleneceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Lisanslı sporcu sayını arttıracaklarını anlatan Şahin, şuanda 270 bin olan lisanslı sporcu sayısını 5 yıl sonra 600 binlere çekmeye gayret edeceklerini dile getirdi. Şahin, “Düşünün her branş bunu yaptığında 60’a yakın branş var. Bunun 30’a yakını olimpik. Neticede Türkiye’de spora katılımın ne kadar çok olacağını göreceğiz. Türkiye 2020 olimpiyatlarına aday. Biz de federasyon olarak bunu yapmak zorundayız. Spora katılım artsın ve olimpik ruh gelişsin. Bütün amaç bu. Ailelerimizin çocuklarını tekvandoya göndermesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz