Tel cambazının son arzusu Haliç'i bisikletle geçmek

Kocaeli (AA)- Türkiye'nin son tel cambazı diş hekimi Özdemir Turan, son hayalinin Haliç'i 60 metre yüksekten, tel üzerinde bisikletle geçmek olduğunu söyledi.

Turan, tel cambazlığının, Karagöz ve Hacivat, kukla tiyatrosu, meddah, sihirbaz, ateş yutan adam ve tahta bacak gibi vazgeçilmez geleneksel gösteri sanatlarından olduğunu belirtti. 60 yaşında olduğunu, 46 yıldır yaptığı tel cambazlığını bıraktıktan sonra sanatın temsil edilmeyeceği kaygısı taşıdığını söyleyen Turan, tel cambazı ustası 'Muğlalı Yakup' ya da 'Yakubi' diye bilinen Yakup Özdemir'in ile 'Farabi' takma adlı Selanikli sihirbaz Selim Öktülmüş'ün yanında yetiştiğini ifade etti. Turan,
tel cambazı olmak isteyenlerin kendisine ulaşmasını istedi.Turan, son hayalinin ise Haliç'i bisikletle geçmek olduğunu dile getirerek, "Haliç'i 60 metre yüksekten tel üzerinde bisikletle geçmek, tam ortasında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açmak istiyorum. Bunun için düzeneğimi hazırladım, ancak sponsor bulamadım. Sponsor bulduğum ve izin verildiği takdirde bu hayalimi gerçekleştireceğim" dedi.

Reklam
Reklam