Tel Örgü Ile Kapatılan Yol Yeniden Açıldı

Alanya ilçesinde, Oba Belediyesi'ne karşı açtığı davayı kazanan, ardından arsasından geçen yolun kendisine ait bölümünü tel örgü ile kapatan Hasan

Alanya ilçesinde, Oba Belediyesi'ne karşı açtığı davayı kazanan, ardından arsasından geçen yolun kendisine ait bölümünü tel örgü ile kapatan Hasan Okşar, mahkemenin sonucu etkilemeyeceğini belirtmesi üzerine yolu trafiğe açtırdı.

Hasan Okşar'ın, Oba Belediyesi'ne karşı 2005 yılında kendisine ait taşınmaza kamulaştırma yapılmadan yol açılıp yeşil alan ve çocuk parkı yapıldığı iddiasıyla Alanya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada yol olarak kullanılan arsanın iadesine karar verilmişti.

İstimlak bedeli ödenmeden yapılan uygulamadaki hataların giderilmesini talep eden Okşar, Ağustos 2011'de tel örgü ile yolun kendisine ait bölümünü kapattırmıştı.

Reklam
Reklam

Daha sonra yolun kullanıldığı süredeki kira bedelini isteyen Okşar, Alanya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ikinci bir dava açtı. Süren dava kapsamında hakim Ramazan Acar ve bilirkişi heyeti tarafından caddede inceleme yapıldı.

Hasan Okşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oba Belediyesi aleyhine kendisine ait mülk üzerinde kamulaştırma yapılmadan yol açıldığı, yeşil alan ve çocuk parkı yapıldığı gerekçesiyle dava açtığını, davayı kazanmasının ardından yolu tel örgü ile kapattırdığını anlattı.

Daha sonra yolun şu ana kadar kullanılmasından doğan kira bedelini almak amacıyla dava açtığını bildiren Okşar, "Hakim ve bilirkişi geldi, bölgeyi inceledi. Yolun kapalı kalmasına gerek olmadığını, açmam gerektiğini söylediler. Yol kapalı ya da açık kalsa da aynı kararı verecekler. Bu nedenle yolu açtım, fakat hukuki süreç devam ediyor. Süreç sonunda ödemeleri yapmazlarda, vurdumduymaz davranırlarsa yolu tekrar kapattırırım" dedi.

Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu ise keşfin ardından hakimin yolun açılmasına karar verdiğini bildirerek, "Yargılama devam ediyor. Belediye açısından yerel mahkemenin vereceği karar makul çıkarsa yüksek yargıya gitmeden ödeme yoluna gideriz. Çok yüksek bedel belirlenirse Yargıtay'a itiraz ederiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hatipoğlu, eski yönetimlerce kamulaştırmada ilgili maddenin uygulaması halinde bu sorunların yaşanmayacağını kaydetti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: