Telafer halkı Türk askeri istiyor

TELAFER (İHA) - Koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu bir çok evin büyük hasar gördüğü Telafer kasabasına girişler sürüyor. Kasabaya içme suyu verilirken elektrik ise hatlarında meydana gelen arızalardan dolayı verilemiyor.

Evlerinin harabe halini gören bazı aileler göz yaşlarına hakim olamadılar. Bazı aileler ise çocuklarından haftalardır haber alamadıklarını söylediler. Türkmenler Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül'e kendilerini evlerine tekrar kavuştuğu için teşekkür ederek, bölgeye Türk askerinin gönderilmesi talebinde bulundular.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1 haftadır çevre köylerde ve çöllerde kurulan çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Türkmenler evlerine geri dönmeye başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında kasabaya alınan Türkmenlerin girişlerinin 3 haftayı bulabileceği belirtildi.

Koalisyon güçleri ve Irak polisinin didik didik aradığı ve kimlik kontrolü yaptığı giriş noktalarında araçlar uzun kuyruklar oluştururken, bazı kadın ve çocuklar ise yaya olarak evlerine gitmek zorunda kalıyorlar.

Kırmızı Dere Mahallesi ile Saray Mahallesi'nde ikamet eden Fatma Yunus isimli bir kadın evinin harabe halini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Yakınları tarafından zor teselli edilen kadın yuvamız yıktılar şeklinde dert yandı. Mahalle sakinleri enkaz haline gelen evlerin içinde eşyalarını çıkartarak, birde evlerde ceset olup olmadığına baktılar.

Kırmızı Dere Mahallesi'nde bir evin enkazı altında çıkartılan ceset ise Musul'daki hastane morgona kaldırıldığı belirtildi. Hasan Süleyman Veysi, Fahri Rıza Kazım, Selam Davut Süleyman isimli Türkmenler, yerle bir olan evlerini göstererek, bu evlerini nasıl bir daha inşa edeceğiz diye dert yandılar. Evi yerlebir olan bir Türkmen ise, kendilerini evlerine kavuşturan Dış İşleri Bakan Abdullah Gül'e teşekkür ederek, rahat etmeleri için kasabaya Türk askerinin gönderilmesi çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam