Teleferikte ders yaptılar

Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, üretken düşünce becerileri dersini Şahinbey Parkı’nda işledi....

Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, üretken düşünce becerileri dersini Şahinbey Parkı’nda işledi. AR-GE çalışmaları kapsamında ZEP öğrencilerini Şahinbey Parkı’na davet eden Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bazoğlu, şehrin ufuk açıcı platformlarında bu tür programların düzenlenebileceğini ve öğrencilerin AR-GE çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.
Teleferikte geniş bir yelpazede şehir seyri yapan ZEP öğrencileri, üretken düşünce becerileri dersinin algı sistemleri geliştirme uygulamalarını yaptı. Ellerinde AR-GE dosyaları ile teleferiğe binen öğrenciler, ilk turda görsel algı sorularını cevaplamak için gözlerini dört açtı. İkinci turda ise işitsel algı etkinliklerine yönelen ZEP öğrencileri, sessizce çevrenin seslerini dinlediler. Teleferikte ders yapmanın zevkini yaşarken, öğrenmenin her platforma taşınabileceğini bir kez daha gören ZEP öğrencileri, öğrenmenin sadece sınıf platformları ile sınırlandırılamayacağını herkese göstermiş oldu.
Üretken Düşünce Becerileri Eğitmeni Rumeysa Sezginer, teleferikte ders programının öğrencilerin ufkuna büyük zenginlik kattığını ifade etti. Sezginer, program boyunca ZEP ekibine eşlik eden Şahinbey Parkı yetkililerine ve görevli personeline teşekkürlerini iletti.
AR-GE programının diğer boyutunda, Şahinbey Parkında Miniatürk’te İngilizce Konuşma Kulübü çalışmaları yapan ZEP öğrencilerine farklı ülkelerden üniversite öğrencileri de eşlik ettiler. Bir kültür mozaiği ortamı yaşayarak, ZEP İngilizce Öğretmeni Yıldız Duman ile konuşma kulübü çalışmalarını da paylaşan ZEP öğrencileri, dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerle İngilizce konuşarak sohbet imkanı da buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz