Telefon Kulübesi’nden yararlanan görme engelliler, 662 bin dakika roman dinledi

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) ile hayata geçirdiği ‘Telefon Kulübesi’ adlı...

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) ile hayata geçirdiği ‘Telefon Kulübesi’ adlı proje, yüzlerce sesli kitabı görme engellilerle buluşturuyor.

Gelinen aşamada laboratuvarın üye sayısı yüzde 30 arttı. 0 800 219 91 91 numaralı hattan ücretsiz hizmet veren kütüphaneden faydalanacaklar, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak aldıkları şifreler ile seçtikleri kitapları 662 bin dakika dinleme imkânı elde etti.

Ev telefonlarından yararlanılabilen kütüphanenin kullanıcıları, dilediği kitabı seçebiliyor, tekrar aradığında kaldığı yerden devam edebiliyor; bölümler arasında ileri-geri gidebiliyor. 18.00-00.00 saatlerinde arayanlar kitaplarını bir aramada ortalama 24 dakika dinliyor. Şu an ‘Telefon Kütüphanesi’ni en çok kullanan iller İstanbul, Ankara ve İzmir ‘in ardından Mersin, Antalya ve Trabzon.

Reklam
Reklam

Kütüphane Haftası dolayısıyla projeyi değerlendiren Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt “Mutlak müşteri memnuniyeti ilkesi ve Türkiye için değer yaratma duyarlılığı ile yürüttüğümüz ticari faaliyetlerin yanında, iyi bir kurumsal vatandaş olma bilinciyle yüz binlerce insanın hayatına dokunan sosyal sorumluluk projeleri ortaya koyuyoruz. ‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında yürüttüğümüz bu projelerin en yenisi olan ‘Telefon Kütüphanesi’ gördüğü büyük ilgi ve aldığı övgüler ile bu alanda ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu tüm Türkiye’ye bir defa daha kanıtladı. Teknolojimizle görme engelli müşterilerimizin hayatında bir fark yaratmak ve onları bambaşka dünyalara taşıyacak öyküleri ulaştırmada kanal olmak bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

‘Telefon Kütüphanesi’nde sesli kitapların listesine turkiyeyedeger.com.tr ve getem.boun.edu.tr adreslerinden erişilebiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: