Telefon sapıkları 112 acil servis'e dadandı

Amasya 112 Hızır Acil Servisi'nin telefonlarını rahatsız eden telefon sapıkları, Acil Servis'te işlerin aksamasına neden oluyor.

112 Hızır Acil Servisi arayan telefon sapıklarının yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu belirten Dr. Göksel Engin, bu durumun toplumun baskıcı yapısının bir ürünü olduğunu, bu yüzden gerçek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına karşılık veremediklerini söyledi.

Engin, "Her yerden arayan var. Çoban sapığımız bile var. Koyun çanlarının sesi geliyor. Eğer telefonlara Acil Servis'te görevli bayan arkadaşlar bakıyorlarsa erkek sapıklar çoğunlukta, erkek görevliler bakıyorsa bayan sapıklar çoğunlukta arıyor. Bu olay toplumun eğitim seviyesinden kaynaklanıyor. Arkadaş çevresinde kuramadığı bağları, 'nasıl olsa beni tespit edemiyorlar' diye 112'yi arayarak bizimle kurmaya çalışıyorlar. Telefonda çok terbiyesiz küfürler ediyorlar, çeşitli sesler çıkarıyorlar, telefonda gaz çıkartan bile var. Küçük çocuklara verip 'küfür et oğlum küfür et' diye çocukları alet ediyorlar. Sahte ihbar ve telefon sapıkları yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanıyoruz" dedi. Göksel Engin şöyle devam etti:
"112'yi arayarak 'ben vali yardımcısıyım, ben emniyet müdür yardımcısıyım, hemen bir ambulans gönderin' diye arayanların yüzünden çok sefer boş yere gittiğimiz yerler oluyor. Adam telefon açıyor 'kaza oldu' deyip adres veriyor. Telefonda konuşurken acılar içerisindeymiş gibi sesler çıkartıyor. Arkasında ağlayan bayan sesleri geliyor. Telefon numarası istiyoruz, 'kaza yerindeyim cep telefon numaram var' diyorlar biz de cep telefonunu arayamadığımız için hemen yola çıkıyoruz. Gittiğimiz yerde kaza yapan araç arıyoruz ama bulamıyoruz. Kaza yapan insanların çoğu polisi aramadan önce bizi aradıkları için o an polisin veya jandarmanın da haberi olmayabiliyor. Biz de her ihbara gerçek olabileceği için gidiyoruz. Telefon sapıkları yüzünden bize ulaşamayan gerçek ihtiyaç sahipleri polisi veya jandarmayı arıyorlar. Onlarda bize telsizle ulaşıyorlar."

Reklam
Reklam

Ambulans şoförü Yılmaz Karaman ise mahalle arasında bulunan Acil Servis'ten ambulans ile çıkmalarının zor olduğunu, bir çok aracın kendilerine yol vermediğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: