Telefon yöntemi ile ikinci defa dolandırıldı

Kocaeli'nde daha önce telefon dolandırıcılarına 154 bin lira kaptıran ancak bunun 40 bin lirasını kurtarabilen...

Kocaeli'nde daha önce telefon dolandırıcılarına 154 bin lira kaptıran ancak bunun 40 bin lirasını kurtarabilen bir kişi, aynı yöntemle bu sefer 75 bin lirasını kaptırdı. Banka görevlisinin durumu fark etmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri iki dolandırıcıyı gözaltına alındı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.

İddialara göre Mehmetn Şirin A. (29) ile amcasının oğlu Adil A.(27), yaklaşık 1.5 ay önce 154 bin TL dolandırılan Y.A. ve eşini aradı. Telekonferans yöntemiyle iki şahsı da aynı anda arayan dolandırıcılar, Y.A.’ya banka hesabın 'PKK tarafından kullanılmış' olduğunu söyledi. Ayrıca Y.A.’nın eşini arayan dolandırıcılar, kadını tehdit ederek eşine, 'elim kelepçeli acilen sana verilen hesaba para yatır' dedirtti. Y.A., karısının sözleri üzerine hemen bankaya koştu. İzmit kent merkezinde bulunan bir bankaya giden Y.A. verilen hesap numarasına para yatırmak istedi. Söz konusu hesabın güvenli olmadığını belirten banka görevlisini dinlemeyen Y.A., paranın yatırılmasını aksi takdirde mahkemeye dava açacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine işlemleri yaparak Y.A.’yı oyalayan banka görevlisi, konuyu polise haber verdi. Paranın yatırılmasından sonra bankaya gelen emniyet ekipleri, hesabı bloke ettirdi. Y.A.'dan bilgi alan ekipler, İstanbul emniyeti ile irtibata geçti. Dolandırılan Y.A., kendini arayan şahıslara parayı bankaya yatırdığını söyledi. Bankaya giden Mehmet Şirin A. ve Adil A., emniyetin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Öte yandan iki dolandırıcının M.S. adlı bir başka şahıstan da aynı yöntemle 65 bin lira istediği belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: