Telefonla dolandırıcılak yapan 6 kişi tutuklandı

İstanbul’da telefonla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen iki farklı gruba yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı....

İstanbul’da telefonla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen iki farklı gruba yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların, bu yöntemle 7 farklı olayda yaklaşık 400 bin lira dolandırdıkları belirlendi.

Kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen zanlılarla ilgili şikayetler, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Telefonla irtibata geçtikleri Mehmet A. ve Yusuf Ç.’yi hesaplarının terör örgütünce kullanıldığına ikna eden dolandırıcılar, Mehmet A.’dan bin, Yusuf Ç.’den de 15 bin lirayı bir bankanın Sirkeci şubesindeki hesaba yatırmalarını istedi. Dolandırıldıklarını anlayan şahısların şikayetleri üzerine önlem alan polis, parayı çekmeye gelen Musa Y. (23) ve İsa Y.’yi (20) gözaltına aldı. Sorgulamada zanlılar, parayı Hüseyin K. (26) ve Abdullah K.’nın (18) yönlendirmesiyle çektiklerini söyledi. Bunun üzerine sözü edilen 2 kişi de gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 4 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜVEN TİMLERİ YAKALADI

Benzer yöntemle dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir başka gruba yönelik operasyonda da Yusuf Ç. (23), Naim G. (27) ve Serkan B. (26) gözaltına alındı.

Iğdır’da Ekrem Y. isimli şahsı arayarak, kendilerini savcı olarak tanıtıp, verdikleri hesaba 50 bin lira yatırmaya ikna eden zanlılar, Sirkeci’de parayı çekmek isterken Güven Timleri’nin kovalamacası sonucu yakalandı. 5 farklı olayda 350 bin lira dolandırdıkları öne sürülen zanlılar, tamamlanan işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Naim G. Serbest bırakılırken, Yusuf Ç. ve Serkan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: