Telefonla dolandırıcılık iddiası -Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, dolandırdıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, dolandırdıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, dolandırdıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Kaymakamlık'tan alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden rastgele aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim veya güvenlik görevlisi olarak tanıtarak, çeşitli suçlamalar yöneltip, para talebinde bulunan bir grubu ihbar üzerine takibe aldı.

Telefon kayıtlarını inceleyen ekipler, bu kişilerin Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli beldesinde yaşadığını tespit etti. Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle düzenlenen operasyonda Halil A, Mehmet B, Mehmet D, Ahmet D, Abit A. ve Halil D. gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve sim kartın yanı sıra 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca ve bir miktar altın ile ele geçirildi. Ayrıca 3 otomobil, 2 traktör ve 58 bin TL'ye el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin telefon kayıtlarından yapılan incelemede Türkiye genelinde yaklaşık 50 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. Söz konusu kişilerle birlikte çalıştığı iddia edilen ve firarda olan Mehmet Ş'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: