Telefonla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi

Telefonda kendilerini savcı, emniyet müdürü ya da MİT görevlisi olarak tanıtarak banka hesaplarına para yatırtıp...

Telefonda kendilerini savcı, emniyet müdürü ya da MİT görevlisi olarak tanıtarak banka hesaplarına para yatırtıp dolandırıcılık yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişi, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından telefonda dolandırıcılık yapan bir şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından polis ekipleri İstanbul, Ankara, Antalya, İçel, Antep ve Şanlıurfa olmak üzere 6 ilde 30 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda; telefonda kendilerini savcı, emniyet müdürü ya da MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çete liderdi A.F (32) ve çetenin İstanbul sorumlusu olduğu öğrenilen M.K.’nın (26) da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

DOLANDIRILAN VATANDAŞLAR, POLİSİN UYARILARINI DİKKATE ALMADI

Gözaltına alınan şüphelilerin telefonla aradıkları vatandaşları kendilerini terörle mücadele ekipleri olarak tanıttıkları belirtildi. Yapılan telefon konuşmaların arasına girmeye başaran Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin vatandaşları uyarmaya çalıştığı ancak vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almadığı belirtildi.

Öte yandan çetenin kurbanlarından olan bir belediye işçisinin başına gelenler ise ,olayın vahametini gözler önüne serdi. Belediyede işçi olarak çalışan bir vatandaşa ulaşmaya çalışan ekipler, telefon konuşmasının bir türlü sonlanmamasından dolayı olayı vatandaşın yakınlarına haber verdi. Sahip olduğu arabadaki GPS vasıtasıyla yeri tespit edildikten sonra bulunan işçi etrafındakilere, “Sakın bana yaklaşmayın, terör örgütü beni takip ediyor. Sizlere bir zarar gelsin istemiyorum. Lütfen benden uzaklaşın” dediği öğrenildi.

Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 101 olayla ilişkisi olduğu belirtilen dolandırıcılık çetesinin aralarında emekli, işadamı, memur gibi meslek gruplarından olan vatandaşlardan 1 milyon 800 bin TL dolandırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde dolandırılan vatandaşlar tarafından çete tarafından verilen hesaplara yatırılan 580 bin TL’nin çetenin eline geçmeden bloke edildiği öğrenildi. Yapılan incelemelerde dolandırıcılık çetesinin tek seferde hesabına geçirdiği en yüksek rakam 240 bin lira olarak kayda geçti. Çetenin ikna ettiği vatandaşları farklı kişilere ait hesaplara paraları gönderttiği ve para transferinin yapılmasını sağlayan vatandaşları komisyon verdiği de ifade edildi. Para transferini sağlayan ve çeteyle ilgisi olan 150 kişinin yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınmış ve 55 kişi tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Öte yandan operasyon sonucunda bir miktar nakit para, başkalarının adına düzenlenmiş bin 200 adet simkart , simkartlar arasında TL transferi yapan cihaz ve 2 adet bilgisayar kasası ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: