Telefonlarda FullHD AMOLED dönemi

Üst düze akıllı telefonlarında kullandığı AMOLED ekranlar ile dikkat çeken Samsung, sonunda beklenen hamleyi yapmaya hazırlanıyor.

FullHD AMOLED ekranlar hakkında işte çarpıcı bilgiler:

Tüketici elektroniği fuarına iki aydan daha az bir süre kaldı. Hal böyle olunca üreticilerin de eteğindeki taşlar yavaş yavaş dökülmeye başladı. Fuara yine mobil dünyaya ilişkin yeniliklerin damga vurması beklenirken Samsung cephesinden gelen bir haber şimdiden büyük heyecan yaratmaya yetecek türden.

Güney Kore kaynaklı bir site ola Asiae tarafından yapılan bir habere göre Samsung, 4.99inç büyüklüğünde ve Super AMOLED teknolojisini kullanan bir ekran üzerinde çalışıyor. 1920x1080p çözünürlük üretebileceği belirtilen bu ekranın CES 2013 kapsamında tanıtılması bekleniyor. Ayrıca Samsung’un yine bu ekranla Galaxy S3’e ve Galaxy Note 2’ye yöneltilen eleştirilerin de önünü kesmeyi amaçlıyormuş. Muhtemelen Galaxy S4 böylesi bir ekran ile donatılacak.
1080p Ekranlı Galaxy S3 mü?

Reklam
Reklam

CES 2013 kapsamında tanıtılması beklenen bu ekranın bir akıllı telefonda sergilenip sergilenmeyeceğine ilişkin ciddi bir bilgi mevcut değil ancak şimdiden bu konuda söylentiler yayılmaya başladı bile. Yaygın kanı ise Samsung’un 1080p ekran çözünürlüğüne sahip bir modifiye edilmiş Galaxy S3’ü duyurabileceği yönünde.
[

**
Scroll Dergi Sayı 29 Yayında!

**](http://www.scroll.com.tr/96701/scroll-dergi-sayi-29-yayinda/)