Telekom: Grev başka zeminlere çekilmeye çalışılıyor

İstanbul -AA- Türk Telekom, 18. gününe girilen süreçte, çalışanların yasal hak arama zemini olan grevin başka zeminlere çekilme çalışmalarının arttığının görüldüğünü bildirdi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, sayısı bugün itibariyle 500'ü aşan sabotajlar sürerken yöneticilere yönelik saldırılar yaşanmaya başlandığı belirtilerek, "Son olarak da 1 Kasım tarihinde Yalova ilinde yaşanan olaylar bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır" denildi.

Türk Telekom'un Yalova İl Müdürlüğü'ndeki sendikalı 110 Türk Telekom çalışanının grevin başladığı günden itibaren yasal hakkı olan grev kararını uygulamayı tercih ettiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Bu çalışanlardan 8'i, 30 Ekim Salı günü il müdürlüğümüze bir dilekçe vererek grev kararlarından vazgeçtiklerini ve yeniden işlerinin başına dönmek istediklerini belirtmişlerdir. Ancak çalışanların bu davranışından rahatsız olan Haber İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Turgut Aktaş ve beraberindekiler, Türk Telekom Yalova İl Müdürlüğü'ne zorla girmeye ve İl Telekom Yöneticisi ile görüşmek için güç kullanmaya kalkışmışlardır. İl Yöneticisi arabaya binip uzaklaştıktan sonra da söz konusu grup hukuka aykırı eylemlerini artırarak devam ettirmiş, şirketimiz ve çalışanlarını hedef alan üzücü taciz olayları gerçekleşmiştir."

Açıklamada, bu olayların bitiminde gelen emniyet kuvvetleri tarafından greve katılan personelin ancak dağıtılabildiği, Yalova İl Telekom Müdürlüğü'nün olay hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.