Telekom'dan indirim açıklaması

ANKARA (İHA) - Türk Telekom, 1 Ağustos 2004 tarihinden itibaren uygulanan yeni tarifeye ilişkin farklı yorumlar yapılması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Telekom, standart tarifenin yanı sıra ihtiyaçlara uygun çözümler sunabilmek için diğer şirketlerin de yaptığı gibi tüketicinin kendisine en uygun konuşma paketini seçmesine imkan tanıyacak şirketHATT, konuşkanHATT, hesaplıHATT ve yazlıkHATT tarifelerini hizmete sunulduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Müşterilerimize Temmuz ve Ağustos ayı telefon faturaları ile birlikte kendilerine en uygun tarife paketini seçmeleri için bilgilendirme ve tarife formları gönderilmiştir. SabitHATT adını verdiğimiz bu yeni tarife sistemi örneğin Almanya gibi yoğun trafiğimizin olduğu Avrupa ülkelerinin çoğunluğu ile Amerika aramaları 1 milyon 200 bin liradan, şirketHATT tarife paketinde yüzde 80 indirimle 229 bin 229 liraya, standart HTT tarife paketinde yüzde 77 indirimle 275 bin 159 liraya indirilmiştir. Bu her operatör müşterilerine sunduğu özel tarife paketlerine benzer bir düzenlemedir. Bugüne kadar yapılan hiç bir açıklamada Türk Telekom'un tüketiciyi yanıltma gibi bir amacı olmamıştır ve bütün basın toplantılarında ve bilgilendirmelerde kamuoyuna maksimum bilgi en doğru şekilde iletilmiştir. Ancak Türk Telekom'un yaptığı indirimden rahatsız olan çevrelerin yıpratma çalışmaları devam ediyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tarafından, Türk Telekom'un yeni tarife kampanyasına yönelik görüşleri istenmiş, ancak görüşlerimiz alınmadan kesin bir karar verilinceye kadar reklamlar ile broşürlerin yayınına ilişkin ihtiyati tedbir niteliğinde durdurma kararı alındığı kamuoyuna açıklanmıştır. Henüz şirketimize bununla ilgili bir tebliğ yapılmamıştır. Türk Telekom da alınan kararı kamuoyu gibi basından öğrenmiştir. Şirketimiz yasalara saygı göstermektedir. Bu çerçevede elimize herhangi bir tebligat ulaşmamış olmamasına rağmen kesin karar çıkıncaya kadar basında açıklanan karar doğrultusunda işlem yapılmaktadır. Kaldı ki, şirketimiz tarafından yapılan reklamlar tüketiciyi yanıltmayı amaçlamadığı gibi Reklam Kurulu'nca 10 Ağustos'ta alınan tedbir kararının şu andaki reklamlarımızı kapsamadığı da ifade edilmiştir".

Reklam
Reklam