Telekomünikasyon Sektörünün Geleceği İstanbul’da Tartışıldı

Türk Telekom, Uluslararası İletişim Enstitüsü (IIC) tarafından tertip edilen ‘Telekomünikasyon ve Medya Forum’da sektörün kanaat...

Türk Telekom, Uluslararası İletişim Enstitüsü (IIC) tarafından tertip edilen ‘Telekomünikasyon ve Medya Forum’da sektörün kanaat önderlerini ağırladı. Forum, Türkiye’den ve dünyadan yöneticilerin katılımı ile 12-13 Haziran‘da, İstanbul Ataköy Sheraton Otel‘de yapıldı.

Telekomünikasyon sektörünün geleceğinin masaya yatırıldığı forumda söz alan Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, “Tüm dünya gibi Türkiye de telekomünikasyon alanında bir dönüşümden geçiyor. Genişbantın getirdiği imkanlar ile şebekeler, yeni ürün ve servislerin sunulması için ideal bir platform temin ediyor. Başta çevrimiçi video olmak kaydı ile ayrı kaynaklardan muhtelif içeriğe yönelik talep ve servisler arttıkça, altyapı yatırımlarının önemi de artıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Sektörün önemli kurumlarında etkin rol oynadıklarını belirten Akarca, şunları ifade etti:

“ETNO, SAMENA ve GSMA gibi önde gelen yapılanmaların yönetim kurulu üyesi olan Türk Telekom Grubu, telekomünikasyon anlayışları konusunun fikir önderleri arasında yer alıyor. Bu platformlarda çok geniş bir bölgeyi temsil ediyoruz. Bunun yanı sıra başta Ar-Ge ve teknoloji olmak kaydı ile deneyim, birikim ve yatırım konularında grup şirketleri arasında güçbirliği içindeyiz. Ancak önem sıramızın başında yeni fikirlere odaklanmaya devam etmek yer alıyor, çünkü sürat sektörde en önemli artı.”

‘Telekomünikasyon ve Medya Forum’ kapsamında yapılan oturum ve panellerde sektörün verimliliği ile kârlılığını gelecekte de devam ettirebilmesi için şirketlerin belirlemesi gereken ilkeler, hedefler, odaklanılması gereken yeni olanaklar tartışıldı. Etkinliğe IIC Başkanı Fabio Colasanti, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İkinci Başkanı Dr. Ayhan Beydoğan, Microsoft Teknoloji Politikaları Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı David Tennenhouse, Avea Regülasyon ve Rekabet Hukuku Direktörü Cem Akoymak, BTK Tüketici Hakları Daire Başkanı Özgür Fatih Akpınar, ICANN Başkan Yardımcısı Nigel Hickson, Avrupa Komisyonu Düzenleme Koordinasyonu ve Kullanıcılar Connect Bölümü Başkanı Vesa Terävä ile uluslararası telekom operatörlerinin temsilcileri konuk oldu.

Reklam
Reklam

Regülasyon modellerinin; IP tabanlı servislerin yayıncılığa etkilerinin, telekomünikasyon ile medya yakınsamasının ve geleceğin kablosuz sektörünün ele alındığı forum; katılımcıların görüş alışverişine, önerilerine sahne oldu. ‘Telekomünikasyon ve Medya Forum’un konu başlıkları arasında endüstrinin 2020 hedefleri ile Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomiler arasındaki öncü konumunu sürdürebilmesi ve hedeflerine ulaşması için telekomünikasyon alanında atması gereken adımlar da yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: