Televizyon kapı dışında olmalı

WASHINGTON (İHA) - Odasında bilgisayar değil de televizyon olan öğrenciler, başarısız oluyor.

ABD'deki Johns Hopkins ve Stanford Üniversitesi tarafından 400 öğrenci üzerinde yapılan araştırmalara göre, odasında bilgisayar bulunan öğrencilerin başarı performansları artıyor. Ancak bilgisayarın yerini televizyon aldığında ise öğrencilerin başarısı düşüyor.

Araştırma ekibinin Başkanı Dina Borzekowski, "Bu çalışmada, evdeki televizyon gibi araçların öğrencinin başarı düzeyini yakından etkilediğini tespit ettik" dedi.
Televizyon seyreden öğrenciler, seyretmeyen arkadaşlarına göre okuduğu metni anlama ile ilgili testte 7 puan, Matematik testinde ise 8 puan daha az not alıyor.

Reklam
Reklam

Televizyon yerine odasında bilgisayar olan öğrenciler, bilgisayarı olmayan arkadaşlarına göre Matematik testinde 6 puan, okuduğu metni anlama testinde ise 4 puan daha fazla not alıyor.

Araştırma ekibi görevlilerinden Thomas Robinson, "Araştırma sonuçları gösteriyor ki, televizyon öğrenci odasının başköşesinde değil, dışında olmalı. Öğrencilerin akademik başarı seviyelerini artırmak için bu daha akıllıca bir çözüm yöntemidir" dedi.

Araştırma, Çocuk Gelişimi ve Ergenlik Tıp dergisinde yayınlandı.