Tellebyat’taki Çatışma: 36 Ölü, 10 Yaralı

Suriye’nin Tellebyat Gümrük Kapısı'nda Beşar Esed'e bağlı askerler ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında çıkan...

Suriye’nin Tellebyat Gümrük Kapısı'nda Beşar Esed'e bağlı askerler ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında çıkan çatışmada 36 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Tellebyat Gümrük Kapısı'nı ele geçirmeye çalışan Özgür Suriye Ordusu mensupları ile Esed'e bağlı askerler arasında çıkan çatışma, yaklaşık 6 saattir devam ediyor. Olayda 30 Esed askeri ile 6 Özgür Suriye Ordusu mensubu hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptı ve tedavileri için Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 5'inin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, bir bombanın yanlışlıkla Türkiye tarafına düşmesi sonucu isimleri öğrenilemeyen 2 Türk vatandaşı da yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan 2 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: