Telli, Bayram Öncesi Sürücüleri Kazalara Karşı Uyardı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, basın açıklaması yaparak yaklaşan Kurban...

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, basın açıklaması yaparak yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karşı sürücüleri uyardı.

Telli, yaptığı basın açıklamasında, “Trafik kazaları, toplum hayatına önemli derecede etki etmekte ve meydana gelen elim trafik kazaların, toplumuzu derinden yaralamaktadır. Bu kapsamda, yaklaşmakta olan 6 günlük Kurban Bayram tatili vesilesiyle, her yıl meydana gelen yüzlerce trafik kazasındaki ölüm ve yaralanmaların tekrarlanmaması amacıyla sürücülerin her zamankinden daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bayram tatili süresince, şehirlerarası karayollarında diğer zamanlara göre trafik yoğunluğunun arttığı, özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde, önemli oranda artış göstereceği beklenmektedir. Bu bakımdan, geçmiş bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında ders çıkartılarak sürücülerin, aşırı hız, hatalı solama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma ve dinlenme süresi ihlali, uykusuz yorgun araç kullanma gibi temel trafik kural ihlallerinin önlenmesine yönelik yoğun denetimler yapılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Telli, daha huzurlu bir bayram için daha yoğun denetim yapacaklarını vurgulayarak, “Vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla trafik denetimleri artırılarak, uykusuz ve yorgun sürücülerin dinlenmeleri sağlanacaktır. Trafikte yetkili, görevli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde ve her zamankinden daha etkin, duyarlı ve kesintisiz denetim uygulanacaktır. Karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacaktır. Bayram tatili süresince şehir içi ve şehirlerarası karayollarında görevlendirilen motorize trafik ekiplerinin etkin ve verimli çalışmaları sağlanacaktır. Ayrıca kent merkezindeki trafik kural ihlalleri MOBESE tarafında denetlenecektir. Radarla hız denetimleri ile sivil denetimlere ağırlık verilerek, kırmızı ışık ihlalleri, hatalı solama, yakın takip ve tehlikeli araç kullanma ihlalleri kontrol edilecektir. Özellikle, gün batımı ve doğumu saatlerinde yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uygun yerlerde konuşlanacak ekipler tarafından uyarılacak, gerektiğinde araçlarından inmeleri ve güzergah üzerindeki trafik kuruluşları da dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır. Şehirlerarası otobüs terminalinde trafik tedbirleri artırılması, Otobüslerin çıkışlarında sıkı denetlenmesi, Alkol durumları, takograflarının çalışıp çalışmadığı, çalışma sürelerine uyulup uyulmadığı, avadanlık ve evraklarında eksiklik olup olmadığı kontrolleri yapılacaktır. Bayram tatilinin 6 gün olması nedeniyle, bayram öncesi 2 günün, şehir merkezinde alışverişin yoğun olabileceği öngörülmektedir. Bu amaçla, kent merkezindeki bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı, kısıtlama ve düzenlemelere gidileceği, bazı yolların trafiğe geçici olarak kapatılacağı değerlendirilmektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın şehir merkezine araçları ile gitmemelerini, kent merkezi dışındaki otopark ve uygun park yerlerini kullanmalarını, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Sonuçları itibarıyla ağır ve üzücü trafik kazaları, uzun mesafe yolculuklarda, uykusuz, yorgun araç kullanan sürücülerin karıştığı kazalarda meydana gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yola çıkılmadan önce araçlarının her türlü uzun yol bakımlarının yaptırılması gerektiğini hatırlatan Telli, "Sürücülerin uzun mesafeli seyahatler için uygun yol planı yaparak dinlemiş bir şekilde yola çıkmaları, seyahatleri sırasında, her 3 saatte bir dinlenmeleri ve imkanlar ölçüsünde sürücü değiştirmeleri gerekmektedir. Güvenli sürücülük amacıyla, aşırı hızdan sakınmaları, yakın takipte bulunmamaları, trafik kural ve yasaklarına mutlaka uymalarını, emniyet kemerlerini takmaları ve ön koltukta çocukla seyahat etmemelilerdir. Araç lastiklerini gözden geçirerek, aşınmış lastikle seyahat etmemeleri, trafikte karşılaştıkları her türlü olumsuz durumları Polis veya Jandarma imdat 155-156 ile paylaşmalarını/ihbar etmelerini, önemle beklemekteyiz. Unutmayalım ki, trafik kazaları önemsemediğimiz en küçük ihmallerden meydana gelmektedir. Tüm yol kullanıcılarının Kurban Bayramlarını kutlar, kazasız, belasız, sıkıntısız mutlu bir bayram geçirmelerini diliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: