Telli’den Sürücülere Ramazan Ayı Uyarısı

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Ramazan ayının gelmesi ve havası sıcaklılıkların er geçen...

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Ramazan ayının gelmesi ve havası sıcaklılıkların er geçen gün artış göstermesi nedeniyle sürücülere uyarılarda bulundu.

Sürücülere ramazan ayı ve hava sıcakları ile ilgili uyarılarda bulunan Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı ve yaz sıcaklarını yaşadığımız bu günlerde, sürücülerin sürücülük davranışlarını diğer mevsimler ve zaman dilimlerine göre daha çok etkilediği, önceki yıllarda yaşanan trafik kazalarından anlaşılmaktadır. Özellikle sürücülerin sıcak havalarda karayolunda daha dikkatsiz oldukları, Ramazan Ayı koşturmacası ve telaşının da trafikte karmaşaya ve trafik kazalarına da neden olduğu değerlendirilmektedir. Bu nedenle, gerek sıcakların vermiş olduğu rahatsızlık gerekse oruçlu sürücülerin sürücü davranışlarında oluşacak yetersizliklere dikkat edilmesi ve üzücü trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla, sürücülerin trafik kurallarına, istisnasız bir şekilde uyulmaları önem arz etmektedir. Bu mevsimde, sürücüler her zamankinden daha duyarlı ve sorumlu hareket etmelidirler. En önemsiz ve basit görülen bir trafik kural ihlali dahi, telafisi mümkün olmayan ağır sonuçlara neden olabilir. Trafik kaza istatistikleri incelendiğinde, en çok trafik kazalarının yaz mevsiminde meydana geldiği ve Ramazan Ayında sürücülerin özellikle iftar vaktine yakın kontrolsüz, dikkatsiz, hoşgörüsüz ve sabırsız araç kullandıkları, sürücüler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandığı gözlenmektedir. Bu bakımdan sürücülerin, daha sabırlı ve hoşgörülü araç kullanmaları, ulaşım ve seyahat planlarını sağlıklı yapmaları, özellikle sürücüler iftar vaktinde, eve veya farklı mekanlara araçları ile giderken mutlak surette yol ve zaman planlarını son ana bırakmamalarını, araç kullanırken diğer sürücüleri tehlikeye sokacak davranışlarda bulunmamaları gerekmektedir. Sürücüler, Önceki yıllarda meydana gelen trafik kazalarından ders almalı, sıcağın vermiş olduğu rehavet ile iftar vaktine yakın aceleci ve dikkatsiz olumsuz davranışlardan sakınmalıdırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Kazaların büyük bölümü yaz mevsiminde ve öğleden sonra meydana geldiğine dikkt çeken Telli, “Yaz mevsiminde meydana gelen trafik kazalarında, en çok can kaybının yaz mevsiminde, kazaların yüzde 50 den fazlasının da, öğle saatlerinden sonra meydana geldiği, bu mevsimde sürücüler, tatile veya memleketlerine gitme düşüncesiyle, plansız ve gelişi güzel yola çıktıkları, yola çıkmadan önce araç ve sürücülükle ilgili hazırlıklarını yapmadıkları, uykusuz yorgun olarak araç kullandıkları görülmektedir. Trafik kazalarının nedenlerinin başında, sürücülerin aşırı hızla araç kullanma ve araçlarının hızlarını hava, yol ve aracın yük şartlarına göre uydurmadıkları gibi nedenler öne çıkıyor. Kazasız ve güvenli bir yolculuk istiyorsak ,istisnasız olarak tüm trafik kurallarına uymalıyız. Uzun yolculuklara çıkacak sürücülerin dinlenmiş bir şekilde yola çıkmaları ve yol seyahatleri boyunca da sık sık mola vermelerini, gece sürücülük sorunu olmayanların gece yola çıkmalarını, imkanlar dahilinde klimaları araçları tercih etmeli ve klimayı doğru bir şekilde kullanmaları, sürüş sırasında dikkatlerin dağıldığı bu mevsimde, hız limitlerini yasal hız limitlerinin altında bulundurmalarını, ayrıca Ramazan Ayının sürücüler üzerindeki etkisini de dikkate alarak, azami hıza özen göstermeli ve acele etmeden sürücülerin birbirlerine karşı daha sabırlı ve hoşgörülü olmalarını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: