Telsim'in borçlarında indirim

İSTANBUL (İHA) - Telsim'in Motorola ve Nokia'ya olan borçlarının indirim yapılarak ödenmesi konusunda iki uluslararası şirketle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu arasında prensipte anlaşma sağlandı. NTVMSNBC'de yer alan habere göre, Telsim'in Motorola ve Nokia'ya olan borçlarının indirim yapılarak ödenmesi konusunda iki uluslararası şirketle tasarruf mevduatı sigorta fonu arasında prensipte anlaşma sağlandı.

CNBC-e'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Motorola ve Nokia ile indirim oranları da belirlendi; ancak anlaşmaya henüz imza konulmadığı gerekçesiyle konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Reklam
Reklam

Borçlarda yüksek oranda indirim yapıldığını kaydeden yetkililer, borçları Telsim'in yeni sahibinin mi yoksa TMSF'nin mi yapacağı konusunun henüz netlik kazanmadığını belirttiler.

Telsim'in Motorola'ya 2 milyar dolar; Nokia'ya da 700 milyon dolarlık borcu bulunuyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, Telsim'i 2005 başında satışa sunacaklarını söylemişti.