Telsiz Sesi Duyarsanız Bilin Ki Güvendesiniz

Adana’nın Kozan ilçesinde 50. Yıl Anadolu Lisesi Kariyer Günleri eğitimi kapsamında polislik mesleği anlatıldı. Okul...

Adana’nın Kozan ilçesinde 50. Yıl Anadolu Lisesi Kariyer Günleri eğitimi kapsamında polislik mesleği anlatıldı. Okul müdürü Necmettin Uçar yaptığı konuşmada “Telsiz sesi duyarsanız bilin ki güvendesiniz” dedi.

Okulun Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu, polislik mesleğine girişini hayatından örnekler vererek anlattı. Tüm vatandaşların polis önünde eşit haklara sahip olduğunu kaydeden Eminoğlu, polisin her zaman vatandaşın yanında olduğu ve şüphe duydukları her olayda ‘155 Polis İmdat’ hattını aramalarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Trafik Büro Amirliğinden Baş Polis Murat Soydan, Trafik kuralları ile ilgili bir sunun gerçekleştirdi. Emniyet kemeri takılmasının önemine değinen Soydan, “Emniyet kemeri sizi hayata bağlar. Hayatınız bir çıt sesi kadar sizin elinizde” dedi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği adına bir sunum yapan Sinan Savran, doğru internet kullanımı ve sosyal paylaşım sitelerinde hakaret ve küfür gibi sözlerin suç teşkil ettiğini ve bu şahıslar hakkında işlem yapılabileceğini söyledi. İnternet ortamının yüzde yüz güvenli olmadığının altını çizen Savran, ortam sanal fakat işlenen suçun gerçek olduğu kaydetti. Program sonunda okul müdürü Necmettin Uçar ise örgencilerine “Telsiz sesi duyarsanız bilin ki güvendesiniz” dedi.

Etkinliğe, Emniyet Müdürü Suat Tuncay Eminoğlu, Toplum Destekli Büro Amiri Ufuk Kestek, Trafik ve Tescil Büro Amiri Erdinç Zincirkıran ve farklı birimlerden polis memurları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: