TEM otoyolu'nda saman yüklü kamyon yandı

İSTANBUL (İHA) - TEM Otoyolu'nun Avcılar kesiminde saman yüklü bir kamyon yandı. Trafiğin kilitlenmesine neden olan olay üzerine, Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak olan uçaklarına yetişmek isteyen 2 turist, polisle tartıştı.

Edinilen bilgiye göre olay TEM Otoyolu üzerinde Bahçeşehir mevkiinde meydana geldi. Edirne-İstanbul istikametinde gitmekte olan saman yüklü bir kamyon aniden yanmaya başladı. Vedat Yenilmez yönetimindeki 78 AN 260 plakalı BMC marka kamyonun şasenin tutuşması nedeniyle alev aldığı iddia edildi. Alevlerin şoför mahallini de sarması üzerine kamyonu kenara çeken Yenilmez, itfaiyeden yardım istedi. Yangına ilk müdahale olay yerinden geçmekte olan su tankeri ile yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, tazyikli su püskürterek yangını söndürmeye çalıştı. Ancak kamyonun kasasında bulunan samanlara da sıçrayan alevlerle mücadele etmekte zorluk çekildi. İtfaiye erlerinin sıktığı su, yangının söndürülmesinde yetersiz kaldı. Bunun üzerine kamyonda bulunan saman balyaları yere indirildi. Yanan samanları aşağı atan itfaiye erleri ve kamyon sahibi zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangın itfaiyenin ve vatandaşların çabasıyla yaklaşık 30 dakikada söndürülebildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan yangın nedeniyle TEM Otoyolu yaklaşık 20 dakika çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçaklarına yetişmek zorunda olduklarını belirten Rus uyruklu 2 şahıs ile polis arasında tartışma yaşandı. Olay yerine gelerek, kapanan trafik nedeniyle uçaklarına yetişemeyeceklerini belirten şahıslar, araçlarıyla itfaiye hortumlarının üzerinden geçmeye çalıştı, ancak tepkiyle karşılaştı.