TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Özveren:

TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, "Amasya'da minik yavrularımızı toprakla, fidanla buluşturmak istiyoruz"dedi.

TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, "Amasya'da minik yavrularımızı toprakla, fidanla buluşturmak istiyoruz"dedi.

Özveren, yaptığı açıklamada, TEMA bilincinin küçük yaşta başlayabileceği inancından hareketle bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını, bu kapsamda Amasya'da gönüllü 325 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Geçen yıl gönüllü öğrenci sayısının 140 olduğunu kaydeden Özveren, erozyonla mücadele edebilmek için öncelikle bilinçli ve eğitimli olmanın önemine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Söz konusu eğitimlerin okullarda ve havaların uygun olduğu zamanlarda TEMA Vakfı İl Temsilciliği Uygulama Fidanlığı'nda yapmayı planladıklarını aktaran Özveren, "Amasya'da minik yavrularımızı toprakla, fidanla buluşturmak istiyoruz. İstiyoruz ki minik yavrularımız toprakla tanışsınlar, tohumun nasıl ekildiğini, fidanın nasıl dikildiğini görsünler. Erozyon nedir gözleriyle görsünler"dedi.

Amasya Belediyesi'nin kısa süre içinde tamamlanması planlanan uygulama fidanlığının yer tahsisi ile yapımında büyük destek verdiğini de kaydeden Özveren, ildeki 4 bin TEMA üyesi adına yetkililere teşekkür etti.

Özveren, söz konusu eğitimlerle amaçlarının genç dimağlara doğa sevgisi ve çevre bilincini aşılamak olduğunu belirtti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: