TEMA'dan kar yağışından faydalanma çağrısı

ORDU (İHA) - TEMA Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan, vatandaşları yol ve kaldırımlarında biriken kar yığınlarını faydalı hale getirmeye çağırdı.
Valilik, belediye, yerel yönetimler, site ve apartman yöneticileri, dükkanının önünü temizleyen esnaf ve evinin kapısını temizleyen ev hanımları olmak üzere tüm vatandaşlara seslenen TEMA Ordu İl Temsilcisi Nilgün Gözükan, kar yığınlarını kanalizasyonlara atarak temizlemek yerine toprağa ulaşmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Gözükan, "Toprakla buluşan kar yavaş yavaş eriyecek ve yer altı su kaynaklarımızı besleyecektir. Böylece günlerdir ülke genelinde hepimizin hayatını zorlaştıran kar, doğaya geri dönerek tekrar kullanılabilir hale gelecektir" dedi.

Reklam
Reklam

"SU ZENGİNİ DEĞİLİZ" Türkiye'nin sanıldığı kadar su zengini olan bir ülke olmadığını ifade eden Gözükan, "Bir ülkenin su zengini sayılması için kişi başına düşen yıllık su miktarı 10 bin metreküp iken, ülkemizde bu miktar sadece 2 bin 650 metreküptür. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak su kaynaklarımızı korumak öncelikli hedeflerimizden olmalıdır. Hazırlanan raporlarda, ülkemizin yer aldığı Akdeniz ve Ortadoğu kesimlerinde kuraklık artışı ve tarımsal verimde düşüş öngörülmekte, küresel ısınmanın zararlı etkilerini en önce ve en şiddetli biçimde yaşayabileceğimize dikkat çekilmektedir. TEMA Vakfı olarak kurak bir iklime girdiğimiz süreçte çağrımızı yineliyor ve herkesi kar yağışını faydaya çevirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.