Tema`dan Öğrencilere Erozyon Ve Küresel Isınma Eğitimi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Çorlu Gönüllü Temsilciliği tarafından Çorlu...

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Çorlu Gönüllü Temsilciliği tarafından Çorlu Reşadiye Ortaokulu`nda öğrencilere çevre konusunda eğitim verildi. Eğitimde öğrenciler erozyon ve küresel ısınma ile ilgili bilgilerin yanı sıra ağaç dikimi ile ilgili de bir sunum gerçekleştirildi.

TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert ve emekli öğretmen Sevim Özaltun Çorlu Reşadiye Ortaokulunda öğrencilere çevre, erozyon ve küresel ısınma konularında bilgiler verdiler. TEMA Çorlu Gönüllü Temsilciliği ile Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hayata geçirdikleri projeler kapsamında eğitimlerin ilki Reşadiye Ortaokulunda düzenlendi. TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömertin yanı sıra emekli öğretmen Sevim Özaltun`un gerçekleştirdiği sunumu Reşadiye Ortaokulu Müdürü Murat Kocabaş, müdür yardımcısı Fatih Yazganoğlu, okulun rehber öğretmeni Rekşan Tokoğlu, okul öğretmenleri Emel Çakıcı, Senin Saraçsen, Canan Seher Tuylu, Gülyüz Somuncu, Sezgin Mert, Sadullah Yenilmez ve öğrenciler izlediler.

Reklam
Reklam

Projeksiyon gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen sunuma öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Küresel ısınmanın nedenleri ve yol açtığı olumsuzlukları anlatan emekli öğretmen Sevim Özaltun, öğrencilere erozyon, ağaçlandırma, küresel ısınma, su ve su kullanımı konularında bilgiler aktardılar. Çorlu TEMA Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert de erozyonun önlenmesi ve insanların bilinçlenmesi için eğitimlere öğrencilerden başladıklarını söyledi. Çevre bilincini aşılamak üzere konferans ve seminerlere devam edeceklerini dile getiren Cömert bu tür faaliyetlere sadece Çorlu`da değil çevre ilçelerin bağlı belde ve köylerinde de sürdüreceklerini ifade etti.

TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert Çorlu Reşadiye Ortaokulunda yavru tema grubunun kurulduğunu bu grubun sorumluluğunu da okulun rehber öğretmeni Rekşan Tokoğlunun üstlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çorlu Reşadiye Ortaokulunda gerçekleştirilen sunumun ardından TEMA Yöneticileri diğer okullarda da benzer sunumların gerçekleştirileceğini kaydettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: