Tema’dan ‘yılbaşı Kutlaması İçin Çam Kesmeyin’ Uyarısı

TEMA Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık, her yıl yılbaşı kutlamaları için dünyada milyonlarca çam ağacının kesildiğini...

TEMA Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık, her yıl yılbaşı kutlamaları için dünyada milyonlarca çam ağacının kesildiğini belirterek, kutlamalarda yapay ağaçların kullanılmasını istedi.

TEMA Temsilcisi Çalık yaptığı açıklamada, insanoğlunun hayatta kalabilmesi için oksijene ihtiyaç duyduğunu ve dünyadaki oksijenin büyük bir çoğunluğunun ağaçlar tarafından üretildiğini belirtti. Ağaçların ürettiği oksijenin, kerestelerinin, dallarının ve yapraklarının gölgesinde yaşattığı kuşlara ve diğer canlılara ve toprağa hayat verdiğini kaydeden Çalık, aynı zamanda içme suyu kaynakları bakımından da ağaçlarının önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Her bir ağacın sadece çevresine fayda sağlamakla kalmayıp, ürettiği oksijeni, yağmurlar, bulutlar ve rüzgarlarla tüm dünyayı dolaşarak tüm dünyaya fayda sağladığını vurgulayan Çalık, “Ayrıca dünyanın ürettiği karbon gazlarını da, üstünden geçerken yakalayarak bünyesine çekmekte ve oksijene çevirerek zararlı havayı temizlemektedirler. Bu güzelim nimetin kıymetini anlatabilmek için daha fazla söze gerek yok sanırım. Lütfen yeni yıl kutlamalarınızı yapay ağaçlarla yapınız, bizlere hayat veren o değerli ağaçlara zarar vermeyiniz ve hatta ağaç dikmek için gayret gösteriniz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: