TEM'de 30 km'lik araç kuyruğu

Yurdun büyük bölümü etkisi altına alan elverişsiz hava koşulları ulaşımda aksamalara neden oldu. Ankara Çamlıdere mevkiinde meydana gelen traik kazası nedeniyle TEM 3 saat süreyle ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TEM’in Ankara’dan İstanbul’a gidiş yönü Ankara’nın Çamlıdere İlçesi Cankurtaran Mevkii’nde 3 saat süreyle ulaşıma kapandı. Bölgede meydana gelen çok sayıdaki trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi ise yaralandı. TEM'in İstanbul gidiş yönünde 30 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu.

Cankurtaran Mevkii’nde bu sabah saatlerinde kar ve buzlanma nedeniyle 1 askeri araç, 3 yolcu otobüsü, 7 otomobil ve 3 TIR ile 5 kamyon zincirleme trafik kazalarına karıştı. Bartın'dan Ankara'ya giden şoför Sedat Çetin yönetimindeki yolcu otobüsü, kar ve buzlanma nedeniyle önündeki kamyona çarptı. Otobüsün ön tarafında oturan hostes Sema Karabasan'ın başına cama vurması sonucu yaşamını yitiridği kazada bazı yolcular yaralandı.

Reklam
Reklam

Kar kalınlığının 25 santimi bulduğu Cankurtaran Mevkii'nde rampada kayan TIR'ların kapattığı yoldaki kazalarda yaralanan 27 kişi Ankara ve Bolu’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, kapanan TEM'in İstanbul'a gidiş yönü sek eilen ekiplerin 3 saatlik çalmışması sonucu tek şeritten ulaşıma açılabildi.Bu yönde 30 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

TEM'in bu kesiminde ulaşım kar ve buzlanma nedeniyle her iki yönde de güçlükle yapılabildi.