Temel: Aile fertleriyle paylaşılan sorunlar daha kolay çözülür

Aile eğitim uzmanı Ersin Temel, maddi ve manevi huzursuzları yenebilmenin yolunun, yaşanan sorunların aile fertleriyle...

Aile eğitim uzmanı Ersin Temel, maddi ve manevi huzursuzları yenebilmenin yolunun, yaşanan sorunların aile fertleriyle paylaşılmasından geçtiğini söyledi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi işbirliğinde Taştepe mahallesinde ‘Aile Eğitimi’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa Malatya Belediyesi Kültür Müdürü Saim Dursun, yardımcısı Coşkun Karaağaç, Taşemder Yönetim Kurulu Başkanı Atam ve mahalle sakinleri de katıldı.

Konferansa Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi'nden aile eğitim uzmanı Ersin Temel ve PDR uzmanı Ebubekir Kayhan konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Bugün, gelişim ve değişimin getirdiği avantajların yanı sıra bir takım zorlukların da yaşandığını belirten aile eğitim uzmanı Ersin Temel, “Ruh, zihin ve beden sağlığımızı korumamıza engel teşkil eden bu durum, iletişimimizin zayıflamasına, insan ilişkilerimizin bozulmasına, eşlerin birbirini anlamamasına neden olur. Bu durumdaki kişi kendisini yalnız ve çaresiz hissedebilir, kaygılı olur." dedi.

Aile eğitiminin önemli olduğunu belirten Temel, toplumların temelinin aile olduğunu, geçmişte geniş aile hayatından bugün çekirdek aile yaşantısına geçildiğini söyledi.

Sorunların aile fertleriyle paylaşılması gerektiğini aktaran Temel, “Bizi rahatsız eden konuları en yakın aile bireylerimizle, özellikle eşimizle paylaşmalıyız. Evlilikte yaşadığımız sıkıntılar maddi veya manevi huzursuzlukları yenebilmenin en önemli hususu birlikte olmak sorunlarımızı paylaşmaktır. Ve yeri geldiğinde özür dilemeliyiz, eleştirilerde kişiliğe saldırı olmamalıdır, yapıcı eleştirilerde bulunmalıyız.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan psikolojik danışman Ebubekir Kayhan da birbiriyle diyalogu güçlü olan ailelerin çocuklarının kendilerini daha iyi ifade ettiğini anlattı. Kayhan, Abdullah Gül Parkı içinde yakın zamanda hizmete girecek Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nde ailelere hizmet vermeye başlayacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz