Temelini Başbakan Erdoğan Ile Aliyev Atmıştı

İZMİR (A.A) - İzmir'in Aliağa ilçesinde, temeli 25 Ekim 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından

İZMİR (A.A) - İzmir'in Aliağa ilçesinde, temeli 25 Ekim 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim-öğretime başladı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende, her iki ülkenin ulusal marşları okundu, Türkiye ve Azerbaycan'ın bayrakları göndere çekildi. Öğrenciler daha sonra ders başı yaptı.

Petkim İnsan Kaynakları Müdürü Rakif Ferecov, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, temeli Star Rafinerisi ile eş zamanlı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından atılan okulun 270 günde tamamlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Okulun, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacağını kaydeden Ferecov, "180 öğrenci kayıt yaptırmış durumda. Şu anda Azerbaycan'dan 34 öğrenci de okula kayıt yaptırdı. Öğrencilerin bir kısmı geldi. Bir kısmı da gelecek" dedi.

22 dönüm arazide kampus sistemi ile kurulan okulda, 216 kişilik pansiyon ve 300 kişilik konferans salonu bulunuyor. Okulun, tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 720 öğrencinin eğitim-öğretim göreceği bildirildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz