Temenni Tepesi'nde ıslah çalışması

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Temenni Tepesi'ndeki kayaların düşme tehlikesine karşı, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü bölgede ıslah çalışması yapacak.

Nevşehir Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Abdulkadir Tatar, Ürgüp ilçesinde bulunan ve etrafındaki kayalardan bir kısmının geçen haftalarda bir eğlence merkezinin üzerine düşmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği Temenni Tepesi için yapılan incelemelerin ardından, bölgede bir dizi tedbir aldıklarını söyledi. Temenni Tepesi'ndeki olayın tüf kayalar arasındaki boşluklara yağmur ve kar sularının girmesinden kaynaklandığını ifade eden Tatar, yeni kaya düşmesi tehlikesine karşı tepenin alt kısımlarında faaliyet gösteren işyerlerinin boşaltıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Tepenin etrafında bulunan tonlarca ağırlıktaki bazı kayalarda çatlaklar bulunduğunu ve bu nedenle bölgede acil olarak bir ıslah çalışması yapmaları gerektiğini belirten Tatar, bunun için de 370 bin YTL tutarında bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Söz konusu kaynağın önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından Nevşehir'e aktarılacağını ifade eden Tatar, "Bölgede yeni tehlikelerin yaşanmaması için geniş çaplı bir çalışma yapacağız. İlk olarak çatlakların olduğu kayalar düşürülerek bölge temizlenecek. Ardından bir istinat duvarı çekilerek kayaların ilçe merkezine gelmeleri engellenecek. Ayrıca Temenni Tepesi'nde de yağmur ve kar sularına karşı bazı tedbirler alacağız. Amacımız tüm bu çalışmaları turizm sezonu öncesinde bitirebilmek" dedi.