Temiz çevre temiz Gümüşhane

“18. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği”nde 20 bin adet kâğıt çöp poşeti dağıtma kararı aldı.

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 23 Haziran 2011 tarihinde yaptığı toplantıda, çevrenin kirletilmesine bir önlem örneği olarak, “18. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği”nde 20 bin adet kâğıt çöp poşeti dağıtma kararı aldı.

Kent Konseyi’nin konu ile ilgili karar metni şöyle oluşturuldu: “Özellikle yaz aylarında, kuruyemiş kabukları ile çevrenin kirletilmesine bir önlem örneği olarak, kuruyemiş satıcılarının satış yaptıkları kişilere, kabukların poşetlere konulması alışkanlığını yerleştirmek düşüncesiyle, kağıt poşetler dağıtılmasına, bu poşetlerin 22-24 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan 18. “Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği”nde dağıtılmasına, kağıt poşetlerin, 20 bin adet bastırılmasına, poşetlerin ön ve arka yüzlerine Gümüşhane kent konseyi logosu, kent konseyi adresi, Gümüşhane fotoğrafı “Temiz çevre, temiz Gümüşhane” sloganları ile “Lütfen kuruyemiş kabuklarını bu poşete koyunuz” ibareli yazılar yazılmasına ve baskı işi için konunun Gümüşhane Belediyesine intikal ettirilmesine, tahakkuk edecek ücretlerin Gümüşhane Belediyesi tarafından kent konseyi için ayrılan 2011 yılı bütçesinden karşılanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Reklam
Reklam

Kent konseyi yetkilileri, ilgili poşetlerin yaptırılması için konuyu Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na intikal ettirdiklerini ve Belediyenin poşetleri bastırıp kendilerine teslimini müteakip 22-24 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği”nde dağıtım çalışmalarının yapılacağını belirttiler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz