"Temiz İnsan, Temiz Toplum Projesi"

Bolu Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Sema Umur, tertemiz ve hijyenik tuvaletlerle Türkiye'ye örnek olacaklarını

Bolu Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Sema Umur, tertemiz ve hijyenik tuvaletlerle Türkiye'ye örnek olacaklarını söyledi.

Umur, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Temiz İnsan, Temiz Toplum Projesi" ile kişisel sağlığı korumak ve çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu projeyle temizlik ve hijyen konusundaki altyapı, materyal ve eğitim kaynaklı eksikliklerin giderilmesini sağlayarak ve uygulamaya geçirerek insan sağlığını korumak konusunda çalışma yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

Mikropların 24 saat içinde çok çabuk çoğalabileceklerini, mikrobik üremenin ve yayılmanın yüksek olduğu tuvalet, kantin ve yemekhane gibi alanlarda hijyene dikkat etmek gerektiğini belirterek, "Uygulamaya konulan 'Temiz İnsan Temiz Toplum Projesi' sayesinde Bolu'daki tüm tuvaletlerin hijyen kurallarına uygun olarak bakım ve onarımı yapılmış, gerekli olan temizlik ve hijyen sağlayıcı ürünler temin edilmiş, temizlik kontrolü için denetim oluşturulmuş, engelli bireylere yönelik düzenlemeleri yapılmış, bu alanlarda hizmet veren personelin eğitimi ve toplumun bilinçlendirilme çalışmaları gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Projenin eğitimciler tarafından hazırlandığını kaydeden Umur, şöyle konuştu:

"Bolu'daki kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Doğancı İlköğretim Okulu, Abant İlköğretim Okulu, Çobankaya İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu olmak üzere, 5 okulda yaklaşık 888 öğrenciye eğitim verildi. Ayrıca projeden sorumlu 80 okul öğretmenine, 308 temizlik personeline, 543 öğrenci velisine ve 18 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerine eğitim düzenledik. Tertemiz ve hijyenik tuvaletlerimizle Türkiye'ye örnek olacağız. Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam etmekte."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: