“temizlenerek İlaçlanan Tohumluklar Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürüyor.”

Hayrabolu’nun Canhıdır Köyünde yaşayan selektör makinesi ile çiftçilere tohumluk buğday üreten Kamil Erden, kaliteli tohumluk...

Hayrabolu’nun Canhıdır Köyünde yaşayan selektör makinesi ile çiftçilere tohumluk buğday üreten Kamil Erden, kaliteli tohumluk buğdayı için üreticilerin tohumluklarını selektörlerden geçirilerek kullanılması gerektiğini belirterek şunları söyledi; ” Tohum temizleme ve ilaçlama makineleri ile üretimin % 80-90’ lere varan bir şekilde verim artışı sağlanır. Tohum temizleme selektörüyle tahıl karışımlarından taneleri aero-dinamik özelliklerine, kalınlıklarına, genişliklerine, uzunluk farklarına göre temizleyerek ve sınıflandırarak ilaçlanmış tohum elde etmekteyiz. Kademeli elek sac yapısı sayesinde buğday içindeki yabancı maddeler büyüklüklerine göre ayrı ayrı ayrıştırılıp dışarı verilir. Birinci sınıf tohumluk buğday elde edilir. Yaptığımız ilaçlama ile de buğdayda sıkça görülen kök boğazı hastalığına karşı ilaçlama yapıyoruz. Temizlenerek ilaçlanan tohumluklar çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor.” Dedi.

Reklam
Reklam

Erden, yüksek kaliteli tohumluk için hasat ve harman sırasında çeşitli yollarla ürüne karışan organik, anorganik maddeler, yabancı bitki ve yabani ot tohumları gibi maddelerle; kırık, cılız ve hastalıklı danelerden tamamen temizlenmiş ve yalnızca ekilecek tür veya çeşidin sağlam ve dolgun danelerini ihtiva eden yüksek kaliteli tohumluğa dönüştüğünü ifade ederek;” Ben 30 yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Trakya’da birçok ilçe ve köylere gidiyorum. Çiftçilerimizin yüksek kaliteli tohumluk elde etmelerine selektörümüzle destek veriyoruz. “ dedi.

Erden, selektör makinesiyle çiftçilerin tohumluk buğday taleplerini tonunu 30 TL den başlayan fiyatlarla temizleyip ilaçlama yaptığını kaydetti.

ME-

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz