Temizlik görevlileri 'Çöpçüler Kralı'nı doğum gününde andı

‘Çöpçüler Kralı’ filmiyle hafızalarda yer edinen usta sanatçı Kemal Sunal, doğumunun 67. yıl dönümünde Pendik...

‘Çöpçüler Kralı’ filmiyle hafızalarda yer edinen usta sanatçı Kemal Sunal, doğumunun 67. yıl dönümünde Pendik Belediyesi temizlik işçileri tarafından mezarı başında anıldı. Doğum gününde mezarını temizleyen süpürgeciler, Sunal'ın mezarına çiçek bıraktı. Temizlik işçileri, 11 Kasım’ın ‘Süpürgeciler Günü’ olarak ilan edilmesini ve kutlanması istedi.
Pendik Belediyesi temizlik görevlileri usta sanatçı Kemal Sunal'ı doğum gününde yalnız bırakmadı. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında toplanan temizlik işçileri, ‘Kralımız’ diye hitap ettikleri Sunal’ın mezarını temizledi. Krallarının mezarını çiçeklerle donatan işçiler, Ku'an-ı Kerim okudu, dualar etti.
Temizlik işçileri adına bir konuşma yapan Adem Karaciğer, süpürgecilerin halkın sağlıklı bir çevreye kavuşması amacıyla gecesini gündüzüne katan ve hiçbir şartta bu hizmetinden geri durmayan bireyler olduğunu söyledi. Çöpçülerin konu edindiği ilk ve tek olan Çöpçüler Kralı adlı filmde Kemal Sunal’ın namı diğer krallarının en güzel şekilde kendilerini temsil ettiğine dikkat çeken Karaciğer, “Yaşadığımız sosyal hayatı en güzel şekilde hafızalara nakşetmiştir. Şimdi vefa zamanı diyerek bizler de onun doğumunun 67. Yaş gününde mezarı başında gönüllerde hala tap taze bir duyguyla yaşadığını anlatmak istedik.” dedi.
Bir çok meslek grubunun önemli günler adı altında anıldığını, Türkiye’de cefakar süpürgeci arkadaşlarının hatırlanması amacıyla önemli bir gün olarak gördükleri 11 Kasım’ın da bundan böyle ‘Süpürgeciler Günü’ olarak ilan edilmesini ve kutlanması isteyen Karaciğer, “Buradan bir kez daha ruhun şad olsun iyi ki doğmuşsun kralımız diyoruz.” şeklinde konuştu.
Programa katılan diğer süpürgeciler, Kemal Sunal’ı çok sevdiklerini , Sunal’ın hayatlarında ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Çöpçülerin anmasında Sunal ailesinden hiç kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz