Temizlik Ihalesindeki Yolsuzluk Iddiası

Orhangazi ilçesinde temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuklu bulunan 5 kişi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme

Orhangazi ilçesinde temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında tutuklu bulunan 5 kişi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda tahliye edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekiplerinin geçen ay düzenlediği operasyon kapsamında tutuklanan Belediye Mali Hizmetler Müdürü Metin Türk, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürü Eyüp Gedik, Su ve Kanalizasyon Müdürü Fevzi Çavuş, belediyenin temizlik işlerini yürüten şirketin ortağı Ahmet Kahraman ile başka bir temizlik şirketi yetkilisi Murat Uran, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun çerçevesinde Bursa E Tipi Cezaevi'nden tahliye oldu.

Reklam
Reklam

Operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alınmış, Belediye Başkan Yardımcısı Edibe Sema Güler'in de aralarında bulunduğu 4 kişi, savcılıktaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. Mahkemeye sevk edilen diğer zanlılardan Metin Türk, Eyüp Gedik, Fevzi Çavuş, Ahmet Kahraman ile Murat Uran tutuklanmıştı.

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın da bulunduğu 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muhabir : Musa Öztürk / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz