Temizlik işçileri 'Çöpçüler Kralı'na özendi

Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kışın ardından bahar temizliğine başladı. İşçiler, Yenişehir’den başlayan temizlik çalışmasını,...

Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kışın ardından bahar temizliğine başladı. İşçiler, Yenişehir’den başlayan temizlik çalışmasını, 'Çöpçüler Kralı' filminden esinlenerek, rahmetli Kemal Sunal’ın kıyafetleriyle yaptı.

Bahar temizliği; 66 süpürgeci, 5 süpürme aracı, 1 traktör, 1 arazöz yıkama aracı, 1 tamir aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 26 çöp toplama aracı ile başladı. Temizlik, 24 gün boyunca 63 mahallede devam edecek ve ekipler gece de tazyikli su ile caddeleri yıkayacak.

Yenişehir Mahallesi'nde başlayan temizlik çalışmasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, “Bugün ilimizde bahar temizliği kampanyası başlatıyoruz. Ağır bir kış geçirdik, her gün temizlik yapmamıza rağmen kış şartlarının ağırlığı nedeniyle bazı yerlerden çöp alamadık. Kar temizliğinden sonra çöpleri ve karla mücadelede kullandığımız 2 bin 500 ton tuz ile bin tona yakın kumun temizliğini yapmak için bahar kampanyasını başlatıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Sivas'taki bütün mahallelerde çalışmanın başladığını kaydeden Uysal, “Bir ilin güzelliği temizlik ile belli olur, ilimiz de temiz bir şehir. Buraya dışarıdan gelen insanlar, Sivas'ın temizliğini de beğeniyorlar. Bizler de bunun devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bu temizlik burada çalışan arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Bu çalışmalarından dolayı ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kasketle çalışan personelin sorulması üzerine Uysal, şunları söyledi: “Bu arkadaşlar, bizim çöpçüler kralımız, arkadaşlarımız, kendi aralarında çöpçüler kralı seçmişler. Onlar da o şekilde çalışmayı tercih etmişler. Önemli olan, bir insanının bir işi severek yapması, ne iş olursa olsun, arkadaşlarımız da görüldüğü gibi güler yüzle çalışıyorlar.” Uysal, daha sonra çalışanlara çikolata ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: