Temizöz suçlamaları reddetti

Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, yargılandığı mahkemede yaptığı savunmada, "Bölgedeki tüm kanunsuzluklar üzerime fatura edilmeye çalışılıyor" dedi.

DİYARBAKIR (A.A) Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, yargılandığı mahkemede yaptığı savunmada, ''bölgedeki tüm kanunsuzluklar üzerime fatura edilmeye çalışılıyor'' dedi.

Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması, salonun yetersiz oluşu nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ, oğlu Tamer Atağ, itirafçılar Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve Fırat Altın (Abdulhakim Güven) hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Tutuksuz yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatları, mahkemenin bu davada yetkisiz ve görevsiz olduğunu yetkili mahkemenin Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi, görevli mahkemenin ise askeri mahkeme olduğunu öne sürerek dosyanın görevsizlikle askeri mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.

Duruşmada savunma yapan sanık Temizöz, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Bölgede 1993 ve 1995'li yıllarda görev yaptığı süre boyunca önemli operasyonlara katıldığını ve hep kanunsuzlukların karşısında durduğunu ileri süren Temizöz, ''Bölgedeki tüm kanunsuzluklar üzerime fatura edilmeye çalışılıyor. Terör örgütü PKK'nın tehditi altında olan bir muvazzaf subay olarak tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

PKK'nın 1990'lı yıllarda Şırnak'ın Cizre ilçesini temel üstlenme ve merkez olarak seçtiğini iddia eden Temizöz, bu dönemde teröre karşı hayatı pahasına mücadele ettiğini ifade etti.

Sanık Albay Temizöz, savunmasında, o yıllarda bölgede devletin var olduğunu her kesime hissettirmeye çalıştığını ve 1993 yılında Cizre'de yapılan ''PKK'yı telin mitingi''nin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

O dönemde terör örgütüne karşı yaptıkları çalışmalara da savunmasında yer veren Cemal Temizöz, onlarca PKK'lının, aileleriyle görüşmek suretiyle, teslim olmalarını sağladığını söyledi.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Eylül 2009 tarihine erteledi.