Temizyaka Operasyonu

Denizli'de, torbacılara yönelik helikopter destekli düzenlenen ‘Temizyaka' operasyonunda 61 kişi gözaltına alındı.Denizli, İzmir, Manisa ve...

Denizli'de, torbacılara yönelik helikopter destekli düzenlenen ‘Temizyaka' operasyonunda 61 kişi gözaltına alındı.

Denizli, İzmir, Manisa ve Aydın'da eşzamanlı düzenlenen operasyon sabah saat 05:00 sıralarında başladı. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un bizzat yönettiği operasyona 300 polis katıldı. Karşıyaka Mahallesi’nde yoğunlaşan operasyonda, 50 eve sabahın erken saatlerinde baskın yapıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği, özel harekat polislerinin katıldığı operasyonda 'torbacı' diye tabir edilen şahısların ikametlerine baskın yapıldı. Polisler operasyon yapılan evlerin içini büyük bir dikkatle ararken, polis köpekleri evlerin bahçesinde uyuşturucu madde aradı.

Reklam
Reklam

Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda 250 extacy hap, 1 kilo esrar maddesi, ruhsatsız 4 av tüfeği ve ruhsatsız 1 silah ele geçirilirken, operasyonda aralarında kadınların da olduğu 61 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, operasyonun sabahın erken saatlerinde başladığını söyledi. 300 polisin bu operasyona katıldığını belirten Bulut, “Torbacı diye tabir ettiğimiz uyuşturucu madde satan şahıslara yönelik bir çalışmadır. 61 şahıs gözaltına alındı. Kaçakçılık Daire Başkanlığımızın da desteğini alarak 4 ilde eşzamanlı bu operasyonları yaptık. Şu an 250 adet extacy hap, 1 kilo esrar maddesi, 1 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirdik” dedi.

Halkın huzuru ve güveni için bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu: “Denizli halkını ve özellikle gençlerin bu tür sorunlu maddelerden uzaklaştırabilmek, Denizli’yi daha temiz ve düzenin sağlanmış olduğu bir il haline getirmek için çaba gösteriyoruz. Kesinlikle bu tür şahıslara imkan tanımayacağız. Operasyonumuz gayet başarılı geçti. Bu çalışmalarımız süreli olarak devam edecek.”

Reklam
Reklam

Operasyonun büyüklüğü nedeniyle helikopter kullanma gereği duyduklarını ifade eden Bulut, şunları söyledi: “Önemli olan personelimizin can güvenliği. Havadan bu yüzden destek aldık. Hem can güvenliği, hem kaçabilecek şahıslara karşı hem de psikolojik baskı açısından böyle bir talepte bulunduk. Kaçakçılık Daire Başkanlığı bize bu konuda destek verdi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: