Temsa ''Türk'' markalarıyla büyüyor

Adana -(AA) Adana'da kurulu Temsa'nın, geliştirdiği Türk markası otobüslerle model sayısını 11'e yükseltirken, ihracat potansiyelini ise yüzde 75'e çıkardığı bildirildi.

Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, Temsa'nın 1987 yılında Adana'daki tesislerinde başladığı üretim faaliyetlerini, global bir marka olma hedefiyle sürdürdüğünü söyledi.

Temsa'nın 2001 yılına kadar Mitsubishi markasıyla üretim yaptığını anımsatan Buldurgan, "2001 krizi sırasında Temsa'da bir şeyler oldu ve biz Mitsubishi'siz de neler yapabilir diye bir çalışma yaparak, Türk markalarını geliştirmeye başladık" dedi.

Reklam
Reklam

Tamamıyla Türk tasarımı olan ve 2001'de ilk özgün Temsa otobüsü Safari'nin üretimini gerçekleştirdiklerini anlatan Buldurgan, şöyle konuştu:

"Temsa'da 2003'te AR-GE prototip üretim bölümünün açılmasıyla, Diamond, Metropol, Opalin, Powerbus gibi Türk markalarını geliştirdik. Bugün başta Fransa olmak üzere Avrupa'daki tüm ülkelerde Temsa markasıyla hizmet veriyoruz. Otomobil Sanayicileri Derneği'nin raporlarına göre Avrupa'nın en büyük otobüs üreticisi Türkiye. Yakın bir gelecekte Avrupa'daki her iki otobüsten biri burada üretilecek."

Temsa Adana Üretim Tesislerinde, yılda tek vardiyada yaklaşık bin adet otobüs, 2 bin adet midibüs ve 7 bin 500 adet hafif kamyon üretimi yapıldığını belirten Buldurgan, üretim faaliyetlerinin yanı sıra Mitsubishi ve Komatsu ürünlerinin distribütörü olarak da faaliyetlerini devam ettirdiklerini ifade etti.