Tenis Milli Takım’ın Davis Kupası’ndaki rakibi Bosna Hersek

Davis Kupası’nda Avrupa - Afrika 2. Grupta mücadele eden Tenis Milli Takımı Ankara’da Bosna -...

Davis Kupası’nda Avrupa - Afrika 2. Grupta mücadele eden Tenis Milli Takımı Ankara’da Bosna - Hersek ile karşılaşacak.
10 - 12 Şubat tarihlerinde tekler ve çiftler kategorilerinden yapılacak karşılaşma öncesi her iki milli takım tenisçileri basın mensuplarının karşısına çıktı. Türk Tenis Milli Takımı’nda Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu ve Barış Ergüden yer alırken Bosna Hersek Milli Takımı'nı ise Dover Vranic, Amer Delic, Aldin Setkic ve Danir Dzumhur temsil edecek.
Kaptan Alaaddin Karagöz, Bosna Hersek ile çekişmeli bir mücadele içinde olacaklarını vurgulayarak, “İlk defa Avrupa-Afrika 2. Grupta denk bir takımla karşılaşacağız. Ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istiyoruz. Ankara seyircisinin desteğiyle galip geleceğimize inanıyorum. Bize desteklerini esirgemeyen PTT, Spor Toto ve Turkcell’e teşekkür ederiz.” dedi.
Milli Takım sporcusu Marsel İlhan ise, rakiplerini fazlasıyla önemsediklerini kaydederek, “Takım olarak çok iyi durumdayız. Ülkemize galibiyet kazandırmak istiyoruz. Bosna Hersek’i yenerek bir üst tura çıkacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Bosna - Hersek adına ise söz alan kaptan Dover Vranic, Türkiye’nin ev sahibi ekip olması nedeniyle zorlu bir rakip olduğunu belirtti. Seyirci desteğinin yanında Marsel İlhan’ın Türkiye için büyük avantaj olduğunu ifade eden Vranic, “Bizde burada iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Dört oyuncumuzun dünya sıralamasında yukarıda olması çok önemli.” ifadesini kullandı.
Öte yandan 10-12 Şubat tarihlerinde oynanacak serinin ilk gününde takımların bir numaralı oyuncuları iki numaralı oyuncuları ile karşılaşacak. Müsabakaların ikinci gününde ise sadece çiftler maçı gerçekleşecek.
Serinin son gününde ise birbirleriyle oynamayan tenisçiler karşılaşacak ve üst tura çıkan takım belli olacak. Seride galip gelen takım bir üst turda Moldova-Belarus müsabakasının galibiyle eşleşecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz