'Tenisteki Protesto, Türkiye'nin Karizmasını Çizdi'

Serena Williams’ın şampiyonluğunu ilan ettiği TEB-BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası'nın kupa töreninde yaşanan...

Serena Williams’ın şampiyonluğunu ilan ettiği TEB-BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası'nın kupa töreninde yaşanan ıslıklı protestonun yankıları sürüyor. Spor medyasının önemli kalemleri "Bu olayla Türkiye’nin karizmasına bir çizik atıldı.Bunu yapanların amacı, salonlarda kaos ortamı oluşturmaktır." görüşünü dile getirdi.

Konunun bir numaralı muhatabı ve organizasyonun sahibi Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç konuyla ilgili bir açıklama yapmayacağını söyledi. Cihan Haber Ajansı'nın mikrofon uzattığı basın mensuplarının bazıları yapılanın çirkinliğine vurgu yaparken bazıları da demokratik hak olarak yorumladı.

Reklam
Reklam

Hürriyet gazetesi Spor Müdürü Mehmet Aslan ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Spor Müdürü Faik Gürses seyircilerin protestosunun belli ölçülerde normal sayılabileceği söylerken, İhlas Haber Ajansı (İHA) Spor Müdürü Mustafa Karagöl ve Türkiye gazetesi spor yazarı Hasan Sarıçiçek ise ıslıklı protestonun olimpiyatlara aday olma yolunda Türkiye’ye yara verdiğini söyledi.

Bugün yapılan grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Terörist holiganlar' ifadesiyle suçladığı protestocularla ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan spor yazarlarının görüşleri ise şöyle:

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Aslan: “Güzel turnuvalarda Türk seyircisi hakkını veriyor. Bu organizasyon dünyada büyük yankı buldu. En büyük kaygımız Türkiye Olimpiyatları aldığında seyirci toplayıp toplayamayacağı idi, biz de buna güzel bir cevap vermiş olduk.” dedi.

PROTESTOLAR KENDİNİ İFADE ETME GÖSTERGESİ

Mehmet Aslan, ödül verme sırasında yapılan protestonun, organizasyonu ve ülkeyi olumsuz etkilediğini düşünmediğini söyledi. Aslan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Biz demokratik bir ülkeyiz. İnsanların kendilerini ifade etme özgürlükleri var ve bunu kullandıklarını düşünüyorum. Fakat burada bir ama diyorum. Bu da devletin çok büyük yaptırımları olduğudur. Fakat insanlar artık siyasetçileri spor faliyetlerinde görmek istemiyor. Bence ödül dağıtma töreni sayın bakanlara verilmemeliydi, burada onları suçlu görüyorum. Seyircilerin de siyasetçileri canları istedikleri zaman destekleyip, canları istedikleri zaman ıslıklamayacaklar. Maalesef bir çok stadyumda açılan pankartlarla bunun örneklerini çok gördük.”

Doğan Haber Ajansı Spor Müdürü Faik Gürses ise protestoları Türkiye’ye atılmış bir çizik olarak yorumladı.
Gürses, “Yuhalama ne şık ne de etik. Fakat bizim de bakanlarımızın bilmesi gereken bir olay var. O da bu tür turnuvalarda bir statü var. Bu statüye göre o konumun yetkili insanları ödülleri verir. Ne yazık ki bizim ülkemizde her fırsatta ödülleri sayın bakanlarımız vermek istiyor. Bakanlarımız şunu bilmelidir ki Türkiye’nin kredibilitesini artıracak bu tür organizasyonlarda ödül verme yarışı içerisine girmemelidirler. Bu yuhalama olayını tüm dünya canlı yayında duydu ve ben bunu Türkiye’nin karizmasına bir çizik atıldı diye görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye gazetesi spor yazarı Hasan Sarıçiçek ise protestolar için, bu tür yanlışların üstesinden gelebilecekleri söyledi. Sarıçiçek, şunları söyledi:

“Her işin bir nazarlık tarafı vardır. Ben de buna nazarlık olarak bakıyorum. Çünkü o kadar güzel bir organizasyon gerçekleştirildi ki ülkemize gelen delegasyonların çoğu memnun kaldı. Bizim ülkemizde spor kültürü henüz oturmuş değil. Spora siyaset girmez. Bilselerdi böyle yapmazlardı. Herkesin bir düşüncesi var ama senin ülkende seni temsilen birtakım değerler başarılı bir şekilde tanıtılıyorsa ona saygı duyup alkışlamak gerekirken, ne yazık ki 2020 adaylığı öncesi bu yapılanlar hoş olmadı. İnşaallah bu tür yanlışların biran önce üstesinden geliriz.”

İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl ise protestocular için, amaçlarının ülkede kaos yaratmak olduğunu söyledi. Karagöl, yapılan hareketin ülke adını lekelediğini de belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“WTA gibi önemli bir turnuvayı devletin desteği olmadan yapmak mümkün değil ve kaldı ki ülkemizde siyaset spora fazla karışmadığı halde. Daha önce Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızı yuhalamıştı. Şimdi aynı zihniyet Ulaştırma Bakanı ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanına yaptılar. Burası onun yeri değil. Sporun ve spor severlerin yeridir. Onu yapanların amaçları bellidir, ülkede kaos çıkartmak ve kaos ortamı oluşturup sokaktaki anarşiyi spora bulaştırmak istemeleridir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz