TEOG 2017, YEP sonuçları: İşte e-okul YEP sonuçları öğrenme ve tercih listeleri

Lise aday öğrenciler heyecanla liseyi okuyacakları okula seçmek için MEB'in YEP sonuçları açıklamasını bekliyorlardı. TEOG sonuçlarının açıklanması sonrası okul tercihleri için en kritik şey YEP yani yerleştirmeye esas puanlar çünkü... Öğrenciler bu puanlar ile okul tercih yapacaklar. MEB bugün öğrencileri çok beklemetdi ve YEP sonuçları ile lise tercih listelerini açıkladı!

TEOG 2017 için YEP sonuçları ile tercih listeleri ilan edildi. Böylece Temel Öğretimden Ortaöğretime geçiş sürecinin kritik tercih aşamasına sıra geldi. Öğrenciler bugün ilan edilen YEP sonuçları ile gene bugün E-okul'da askıya çıkan tercih listeleri ile liseyi okuyacakları okulu seçecekler. Her ne kadar YEP sonuçları ve İmam Hatipler, Meslek ile Teknik liseler, çok programlı Anadolu liseleri, fen ve sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri ve özel liseler için tercih listeleri yayımlanmış olsa da bütün okullar için tercihlerin alınması bugün başlamıyor.

Reklam
Reklam

E-oku'da YEP sonuçları için tıklayınız

TEOG 2017 tercih listeleri için tıklayınız

TE0G TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB'in yayımlamış olduğu ortaöğretim kurumları tercih ve yerleştirme takvimine göre yarın yerleştirmeye esas puanların açıklanması ile tercih süreci için bekleyiş başlayacak. Öğrenciler bugün yani 30 Haziran Cuma günü MEB'in YEP'leri açıklaması ile özel liseler için tercih yapacaklar. Diğer liseler içinse tercihler 14-24 Temmuz haftasında alınmaya başlanacak.

30 Haziran sadece YEP'lerin açıklanma tarihi değil yanı zamanda özel okulların kayıt işlemlerinin de başlangıç tarihi. Özel okulların kayıtları 13 Temmuz'a kadar sürecek ki bunu diğer okulların tercih dönemi takip edecek.

İLK TERCİHLER ve YERLEŞTİRME SONUÇLARI

TEOG maratonunun sonucu olarak yerleştirmeye esas puanlarını öğrenen öğrenciler 14-14 Temmuz tarihleri arasında liselerin taban puanları doğrultusunda tercih formlarını dolduracaklar. Tercihlerin yapılmasından sonra da 11 Ağustos'ta ilk kritik sonuçlar belli olacak. MEB öğrencilerin tercihleri ve YEP'leri doğrultusunda herkesi belli okullara yerleştirecekler. Tabii herkes yerleştirildği okuldan memnun olmayacak.

Reklam
Reklam

BOŞ KONTENJANLARIN İLAN EDİLMESİ

Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ile birlikte okullardaki boş kontenjanlar da belli olacak. Boş kontenjanlar doğrultusunda da nakil işlemleri için tercihler alınmaya başlayacak. Takip eden 3 hafta boyunca MEB'in tanıdığı nakil haklarını kullanmak isteyenler tercih yapıp yeniden nakil sonuçlarını bekleyecekler.

TABAN PUANLARI

Okulların taban puanları hakkında bir fikir almak isterseniz aşağıdaki e-okul bağlantısı ile şehrinizdeki okulların taban puanlarını öğrenebilirsiniz.

Liselerin taban puanları için tıklayınız

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANLARIN HESAPLANMASI

Tercih dönemi kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puan Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır. Peki ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ve yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır? Ağırlıklandırılmış ortak puanlar derslerin ağırlık katsayılarının derslerden alınan sınav sonuçları ile çarpılması sonucu elde ediliyor. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Reklam
Reklam

Yıl Sonu Başarı Puanı hesaplaması: Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacak. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yılsonu başarı
puanı hesaplamasında da kullanılacak. Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

MEB'in aşağıdaki bağlantı iler erişebileceğiniz TEOG hesaplama aracı ile YEP değerinizi hesaplayabilir kesin sonuçlar öncesinde puanınız hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: