TEOG cevapları saat 16.00’da eba portalında yayımlanacak

Birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavların "odsgm.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanacak.

ANKARA (ANKA) -Aynı zamanda yapılan sınavların soru ve çözümlü cevapları, saat 16.00'da öğretmenlerin anlatımıyla video şeklinde, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalının "www.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden de yayımlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı,TEOG sınavlarına 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılmasının planlandığını fakat Mardin'in Nusaybin ilçesinde Valiliğin güvenlik nedeniyle almış olduğu resmî karara göre 2 bin 554 öğrencinin, Derik ilçesinde ise aynı sebeple bin 291 öğrencinin sınavlara giremediğini açıkladı. Bakanlık süreçle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını bu öğrencilerin 12-13 Aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına katılacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

-ÜÇ ÖĞRENCİ HASTANEDE SINAVA ALINDI-

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında şunlar kayedildi:

"TEOG birinci dönem oturumlarında 3 öğrenci hastanede, 160 öğrenci evde ve 10 bin 100 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alındı.

Yapılan sınavların soru ve cevapları bugün, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr sayfasında yayımlanacak. Aynı zamanda yapılan sınavların soru ve çözümlü cevapları, saat 16.00'da öğretmenlerin anlatımıyla video şeklinde, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalının www.eba.gov.tr internet adresi üzerinden de yayımlanacak.

Bu arada herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine beş takvim günü içerisinde belgelendirdikleri takdirde 12-13 Aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacak."

Anahtar Kelimeler: