TEOG tercih sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı

Beklenen açıklama yapıldı. MEB, TEOG tercih sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu. TEOG tercih sonuçları sonrasında adaylar yerleştirildikleri okulları öğrenip kayıt yaptıracaklar.

TEOG tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı! TEOG tercih sonuçları 2016, tercih işlemini yapan öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu. Öğrenciler TEOG tercih işleminin ardından TEOG tercihlerinin ne zaman açıklanacağı konusundaki değişiklikleri ilgiyle takip etmişlerdi. Darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilan edilmesi ile bu tarihler önce 8 Ağustos'tan 12 Ağustos'a alınırken, şimdi 11 Ağustos'ta TEOG tercih sonuçları açıklandı. Tercih işlemlerinde kimi adaylar bireysel, kimi adaylar ise TEOG tercih robotu ile TEOG tercihi yaparken, ortak beklentiler ise istenilen okullara yerleştirilmek. MEB'in TEOG tercih sonuçlarını açıklamasının ardından TEOG yerleştirme sonuçlarını haberimizden takip edebilir, TEOG 2016 sorgulama işleminizi bağlantıyı kullanarak yapabilirsiniz.

Reklam
Reklam

TEOG TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG tercih takviminde son dönemde bir kaç değişiklik gerçekleştirdi. Buna göre önce TEOG yerleştirme sonuçları için belirlenen tarih 8 Ağustos oldu. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından OHAL ilan edilmesi TEOG sonuçlarının açıklanma süresini erteletti. Yapılan duyuruda TEOG tercih sonuçlarının bu kez 12 Ağustos 2016 Cuma günü duyurulacağı belirtildi. Ancak son ve en güncel açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz açıklamasında TEOG tercih sonuçlarının 11 Ağustos'ta açıklanacağını belirtmesi ile belirlenen tarihten bir gün önce açıklandı. Aşağıdaki linkten TEOG tercih sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

TEOG tercih sonuçları için tıklayın

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI E-OKUL'DAN ÖĞRENİLEBİLECEK

Lise eğitimine geçecek öğrenciler TEOG tercih takvimi süresinde tercih işlemlerini yaptılar. Tercihlerinde TEOG tercih kılavuzundan faydalanan adaylar buna göre bir TEOG tercih listesi oluşturdu. TEOG tercihlerinin yapılmasının ardından heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen bu durumda öğrenciler ve veliler sonuçları da TEOG tercih aşamalarında olduğu gibi yine e-Okul sisteminden takip edebilecekler. TEOG 2016 sürecinin ardından öğrenciler ve veliler okul döneminde yine e-Okul hizmetinden faydalanabilecekler. Burada işleyiş daha önceki seviyelerde olduğu şekilde devam edecek.

Reklam
Reklam

TEOG BOŞ KONTENJANLARI

TEOG tercih listesi oluşturmasına rağmen, listesinde yer alan eğitim kurumlarına yerleştirilemeyen yahut yerleştirildiği okullardan memnun olmayan adaylar TEOG nakil döneminde başka bir okula nakillerini isteyebilecekler. Burada öğrenciler TEOG tercih sonuçları sonrasında boş kalan ve nakil isteyen adaylardan dolayı boşalan kontenjanları tercih edebilecekler ve yine MEB tarafından belirlenen sıralama ve yerleştirme ölçütleri çercevesinde değerlendirilerek, yerleştirilecekler. TEOG boş kontenjanları 15 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Boş kontenjanların açıklanmasının ardından adaylar TEOG nakil işlemlerine başlayacaklar. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak. TEOG tercih işlemlerinin ve nakillerin tamamlanmasının ardından okullar 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.