Tepebağ Höyüğü'nde Kazı Çalışmaları Sürüyor

 Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi Tepebağ höyüğünde başlattığı kazı çalışmalarının, bilim adamlarının gözetiminde büyük bir titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi Tepebağ höyüğünde başlattığı kazı çalışmalarının, bilim adamlarının gözetiminde büyük bir titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Adana Müze Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalara Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Fatih Gülşen bilimsel danışmanlık yapıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göreve geldikleri ilk günden bu yana Tepebağ'ın önemini bildikleri için alanda çalışmalara başladıklarını ifade etti. Tepebağ kazısı gibi önemli bir çalışmayı başlatmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Aldırmaz şunları kaydetti: "Kazı çalışmalarına kısa bir süre önce başlanmasına karşın ortaya çıkan buluntuların çokluğu, höyükde kazının başlamasının ne kadar isabetli bir girişim olduğunu ortaya koyuyor. Kazıda yeni tarihi eserler çıktı. Adana 10 bin yıllık tarihi olan bir kent. Yapılacak kazı çalışmalarıyla Adana'nın tarihinin daha net ortaya çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca bu çalışma Adana'yı tarih turizmi açısından da cazibe merkezi haline getirecektir. Biz sadece Tepebağ değil kentimizdeki tüm tarihi eserlere ve yapılara sahip çıkmayı görev kabul ettik. Çünkü Adana bu bakımdan çok zengin bir kent."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: