Tepebaşı Belediyesi 2012 Faaliyetlerini Basına Tanıttı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, düzenlediği kahvaltı ve ardından yapılan gezi ile 2012 yılında yapılan çalışmalarını basın...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, düzenlediği kahvaltı ve ardından yapılan gezi ile 2012 yılında yapılan çalışmalarını basın mensuplarına tanıttı.

Başkan Dt. Ahmet Ataç, kahvaltının ardından, mahallelerde yürütülen yol ve park çalışmalarını, sağlık alanında gerçekleştirilen belediye çalışmalarını basın mensuplarına anlattı. Çalışma yapılan sokakları basın mensuplarına gezdiren Başkan Ataç, 2012 yılında önemli bir üstyapı çalışması yürüttüklerini söyledi. Ataç, “Fen İşleri Müdürlüğümüz, son 4 yılda 350 bin ton asfalt döktü, yaklaşık bin 40 sokağı tamamladı. Bu dönem sonunda elimizin değmediği sokak bırakmayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarına Şirintepe mahallesinde 5 dönüm arazi üzerine yapılan Şehit Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmi Parkı’nı gezdiren Başkan Ataç, “Dört yılda 400 dönümlük park yapıldı. Bu 75 adet parka denk geliyor. Tepebaşı bölgesinde kişi başına düşen yeşil alan 9.44 metrekaredir. Dünya standartları da 10 metredir” diye konuştu.

Ardından alzheimer hastaları, engelliler ve sağlıklı yaşlanma ünitelerinin yer aldığı Yaşam Merkezi ve Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni basın mensuplarına tanıtan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Aşağı Söğütönü’ndeki Yaşam Merkezi içinde yer alan ünitelerle ilgili bilgi vererek, 30 dönüm üzerine kurulan merkezin, 57 villadan oluştuğunu ve buradan toplam 250 hastanın yararlanacağını söyledi.

Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden ilkokul çağındaki çocukların yararlandığını ifade eden Başkan Ataç, bu merkezde çocuklara verilen hizmetler sırasında diş hekimliği önlüğünü giyerek çalışmalara katıldı.

Program dahilinde Tepebaşı Belediyesi’nin 15 Belde Evi’nde sürdürdüğü çalışmalarla ilgili Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nde bilgiler veren Başkan Ahmet Ataç, burada okuma yazma kursuna katılan 86 yaşındaki Keziban Çelik ile bir süre sohbet etti. Belde Evi’ndeki diğer kursiyerleri de ziyaret eden Ataç, 13 bin 500 kadın, genç ve çocuğun belde evlerindeki kurslardan yararlandıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: