Tepkinin sebebi HES

Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Ernail Koç Hopa'da Başbakan'a yönelik tepkinin inşaa edilmek istenen HES'ler olduğunu söyledi.

Aydınlar Ocağı Yönetim kurulu üyesi Ernail Koç, Hopa mitinginde Başbakan Erdoğan'a yönelik tepkinin altındaki sebebini bölgede son yıllarda hükümet kanadınca inşaa edilmek istenen HES'leri gösterdi.

Koç, Türkiye'de yaşanan sıkıntılar Hopa'da da var, ben bölgeye yapılmak istenen HES'in dışında başka bir sebepten dolayı yaşanan hadiselerin altında bir şey aranılmaması kanaatindeyim diye konuştu.

Karadeniz bölgesinin kendisine has bir bitki dokusuna da sahip olduğunu kaydeden Koç, "Düşünün yemyeşil bir alan ve siz orayı tahrip etmek istiyorsunuz ve orada HES'leri inşaa etmek istiyorsunuz, Artvin insanı da aydın ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden bir topluluk, tepkinin sebebini ben böyle görüyorum, başka bir şey aramak yanlış olur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz