Teravih Namazları Çok Hızlı Kıldırılmayacak

Fethiye Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan Din görevlileri toplantısı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde...

Fethiye Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak yapılan Din görevlileri toplantısı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin izinli olmasından dolayı katılmadığı toplantıya Müftü Vekili Ahmet Karagöz, başkanlık yaptı. Toplantıda din görevlilerine Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan programlar hakkında da bilgiler aktarıldı. Toplantıda Teravih Namazları’nın çok hızlı kıldırılmaması istendi.

Din görevlilerinin yaklaşan ramazan ayı nedeniyle camilerin temizliğinden, genel bakımına dikkat edilmesinin istendiği toplantıda fitre miktarının 8,5 TL olduğu ve Ramazan ayı boyunca dini duygularının istismar edilmemesi için tüm görevlilerin yardım toplama noktasında 2860 sayılı kanuna göre hareket etmelerinin sağlanması istendi. Fethiye Merkez, köy ve beldelerdeki camilerde görev yapan 280 din görevlisinin katıldığı toplantı Fethiye Sanayi Camii İmamı Mithat Gökmen Kuran-ı Kerim okuması ile başladı.

Reklam
Reklam

Müftü Vekili Ahmet Karagöz din görevlilerine yönelik olarak yaptığı konuşmada; “On bir ayın sultanı ramazan ayına sayılı günler kaldı. 19 Temmuz Perşembe akşamı ilk teravi namazı kılınacak ve 20 Temmuz Cuma günü ilk orucumuzu tutmuş olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Fitre miktarını 8,5 TL olarak belirlemiştir. Ramazan ayı ile ilgili Akşam ezanı Tam vaktinde, Sabah Ezanı ise takvimlerdeki İmsak vaktinde okunacaktır. Yatsı ezanları ise ilave yapılmadan tam vaktinde okunacaktır. Her camimizde mukabele okunacaktır diyerek Camilerimiz Ramazan ayı nedeniyle bir kez daha gözden geçirilmelidir. Halkımızın dini duygularının istismar edilmemesi için tüm görevlilerimizin yardım toplama noktasında 2860 Sayılı kanuna göre hareket etmeleri gerekmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: