Terenlerdeki Yer Kapma Yarışına Çözüm Aranıyor

İzmir-Ödemiş arasında sefer yapan trenlerde koltuk numarası bulunmadığı için yaşanan koltuk kapma yarısışı ve itiş-kakışlara...

İzmir-Ödemiş arasında sefer yapan trenlerde koltuk numarası bulunmadığı için yaşanan koltuk kapma yarısışı ve itiş-kakışlara çözüm arandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, günlük yaklaşık 2 bin civarında yolcunun karşılıklı seferle seyir ettiği trenlerde izdihamın önüne geçmek için Ödemiş Yeni İstasyon’da iniş ve biniş peronlarının ayrılması projesi hazırlandı. Yeni İstasyon’da demir bariyerlerin yanına inme ya da binme için peron yapılması konusunda TCDD Bölge Müdürlüğü'ne proje sunuldu.

Sunulan projenin olumlu karşılandığı öğrenilirken, bu çerçevede ödenek de ayrıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yetkililer, “Bununla ilgili çalışmaların bölge müdürlüğümüz yetkililerince yerinde yapılacak incelemelerinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilmesini bekliyoruz. En azından inen yolcu ile binen yolcu vagonların kapısında izdiham oluşturmazlar. Vagonlar boşaldıktan sonra da trene binecek yolcuların vagon kapıları açılarak insanların daha rahat trenlere binmeleri imkânı da sağlanmış olacaktır” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz